Оце так: Суд зобов'язав відкрити справу проти глави СБУ

Рішення оскарженню не підлягає.

Солом'янський районний суд Києва зобов'язав Національне антикорупційне бюро України внести до Єдиного реєстру досудових розслідувань відомості про правопорушення, вчинені главою Служби безпеки України Василем Грицаком, його першим заступником і деякими чиновниками Головного слідчого управління (ГСУ), прокуратури та поліції Волинської області, передають Патріоти України.

Це випливає з рішення суду, ухваленого 2 серпня на задоволення скарги адвоката Андрія Петришака на бездіяльність службових осіб НАБУ. Згідно з документом, відповідні відомості має бути внесено до реєстру протягом доби з моменту отримання копії ухвали чиновником НАБУ. Рішення оскарженню не підлягає.

Заяви про кримінальне правопорушення за ч.1 ст.364 (зловживання владою або службовим становищем), ч.1 ст.366 (службове підроблення), ч.1 ст.368 (одержання неправомірної вигоди) Кримінального кодексу України подав адвокат Козак 16 липня.

Крім глави СБУ і його першого заступника - начальника Головного управління по боротьбі з корупцією та оргзлочинністю СБУ (цю посаду до 18 травня обіймав Павло Демчина, з 22 травня - Іван Баканов), у заяві йдеться про прокурора прокуратури Волинської області, прокурора Волинської області та його заступника, начальника ГСУ і його заступника, начальника слідчого управління Національної поліції у Волинській області та його заступника.

Велика п'ятниця Страсного тижня: Найсуворіший день Великого посту. Традиції, особливості, прикмети

п’ятниця, 3 травень 2024, 5:58

Велика п'ятниця - день розп'яття Спасителя. Страсна п'ятниця чи Велика п'ятниця - це найсуворіший і найскорботніший день великого посту. Це - день розп'яття Спасителя. Страсна п'ятниця - це остання п'ятниця Великого посту перед святом святої Пасхи. П'...

Слуга Гетманцев похвалився, що оподаткував PornHub в Україні

п’ятниця, 3 травень 2024, 5:00

Відтепер для нього то чесна та пристойна фірма. Канадська компанія Aylo (раніше MindGeek), якій належить порнографічний сервіс PornHub, зареєструвалася платником ПДВ в Україні як постачальник електронних послуг. Про це повідомив голова податкового комі...