Оце так! Вчені виявили схожу на Землю планету, яка скоро буде знищена: У чому причина

Дослідники виявили планету розміром із Землю, орбітальний період якої становить лише 5,7 години. Ймовірно, ця планета буде поглинена зіркою. Про це пише Phys.org, передають Патріоти України.

Відомо, що планета перебуває на відстані близько 65,2 світлових років від нас. Але період обертання навколо своєї зірки в 5,7 годині робить цю планету надто гарячою для життя. Крім того, її орбіта - в небезпечній близькості від так званої межі Роша. Це відстань, де менший об'єкт може обертатися навколо більшого об'єкта, доки гравітація більшого об'єкта не розірве менший об'єкт на шматки.

"Ця планета приречена на приливну руйнацію за 400 млн років, що мало в космічних масштабах (13 млрд років). Планета також приливно спотворена, прийнявши форму футбольного м'яча (відхилення від сфери 10%)", - пояснив Фей Дай, помічник астронома в Інституті астрономії Гавайського університету та провідний автор дослідження.

TOI-6255 b залишатиметься цілою ще близько 400 років, але спостереження за її поступовим руйнуванням може пролити світло на її склад і, таким чином, вчені зможуть краще зрозуміти подібності та відмінності між планетами нашої Сонячної системи та екзопланетами.

Мобілізація громадян від 50 років буде чи ні? Нардеп пояснив нюанси

четвер, 26 вересень 2024, 23:55

Директива Командування Сухопутних сил дозволяє мобілізовувати чоловіків 50-60 років винятково за окремим мобілізаційним розпорядженням. Це підтвердив народний депутат, член комітету з нацбезпеки й оборони Верховної Ради Федір Веніславський у коментарі ...

Поки інші ледь зводять кінці з кінцями: Зарплати чиновників в Україні перевищили 55 тис. грн - хто отримує найбільше

четвер, 26 вересень 2024, 22:25

У серпні 2024 року середня зарплата в держустановах зросла на 44,6% і перевищила 55 тисяч гривень, причому керівники стратегічних установ, таких як НКРЕКП (Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг)...