Оце так! Вчителів зобов'язали повернути 6500 грн єПідтримки державі - офіційна заява МОН

Педагогів із державних освітніх закладів зобов'язали повернути 6500 грн, які видавали за програмою єПідтримка на початку повномасштабного вторгнення РФ у 2022 році. Йдеться лише про тих учителів та викладачів, які отримали ці гроші, - це понад 3000 осіб, передають Патріоти України.

Про це офіційно повідомили в Міністерстві освіти та науки (МОН) України. Там пояснили, що у бюджетних установах виплата зарплат не припинялася, а допомогу за програмою мали право отримувати лише ті українці, які втратили заробіток.

При цьому важливою умовою була робота на умовах трудового договору та не в бюджетних установах. "Працівники сфери освіти не підпадали під цю категорію, бо вони не втрачали роботу і продовжували отримувати заробітну плату з бюджету. Проте деякі з них подали заявку на виплату 6500 грн через програму єПідтримка" – йдеться у повідомленні.

Наразі уряд ініціював повернення неправомірно отриманих коштів працівниками бюджетних установ. Процес торкнувся навіть вчителів.

"МОН надіслало інформаційні листи керівникам установ, підприємств, що належать до сфери його управління щодо необхідності повернення коштів співробітниками. Згідно з інформацією Мінекономіки, на 29.06.2023 кошти не повернули 3247 працівників бюджетних установ сфери науки та освіти", – зазначили у міністерстві.

Молочка перетворюється для більшості українців на розкіш: Експерти прогнозують подальше зростання цін

субота, 27 липень 2024, 19:00

У червні зростання цін на продукти прискорилося і стало найбільшим з початку 2024 року, нагадують Патріоти України. Восени ще подорожчають п’ять категорій продуктів, серед них і молоко. . Скільки зараз коштує молоко в Україні та чому ціна на нього зро...

Музичний фестиваль "Рандеву" в Юр Малі: Вєрка Сердючка зі сцени звернулася до Алли Пугачової (відео)

субота, 27 липень 2024, 18:00

26 липня, стартував щорічний музичний фестиваль "Рандеву" в Юрмалі, який організувала латвійська співачка Лайма Вайкуле. Не секрет, що на захід вона запросила і українських виконавців, зокрема, Настю Каменських, Макса Барських, ALEKSEEV та Вєрку Сердюч...