Оце так відпочила! Готель у Таїланді зажадав вибачень і $90 тисяч від туристки за негативний відгук в інтернеті

Готель Ozone Hotel Khao Yai в Таїланді вирішив позиватися до відпочивальниці, яка залишила про заклад негативний інтернет-відгук. Керівництво готелю наполягає на тому, що йдеться про наклеп, за що туристці загрожує штраф у розмірі 90 тис. доларів (майже 2,5 млн гривень), зазначають Патріоти України.

Як повідомляє Vice, жінка на прізвище Кхінг висловила невдоволення своїм номером преміум-класу, написавши про це на сайті для бронювання подорожей Agoda.com. Це сталося 19 грудня 2021 року.

Вона вважає, що ціна за номер виявилася невиправдано дорогою, тому що в кімнатах було брудно. Сервіс у готелі туристка назвала недоброзичливим і "марним". Водночас мандрівниця заявила, що вид із вікна номера їй сподобався. Вона поставила компанії 6 із 10 балів.

Після цього Ozone подав на свою клієнтку до суду, скориставшись місцевим законом про поширення відомостей, які ганьблять. Керівництво готелю захотіло, щоб Кхінг видалила свій коментар, а також подала спростування та попросила вибачення в готелю у п'яти тайських газетах. Якщо туристка відмовиться, їй загрожує штраф.

Тим часом на сайті Agoda.com представники Ozone відповіли на відгук Кхінг, залишивши коротке повідомлення з вибаченнями.

Експерти зазначають, що таїландські компанії часто використовують закон про дифамацію (наклепи), щоб боротися з критикою на свою адресу.

За поширення наклепницьких відомостей введено кримінальну відповідальність. Санкція закону передбачає навіть позбавлення волі до 2 років, а якщо коментарі образливі для монархії – до 15 років.

Раніше BBC розповідало, що компанії можуть одразу йти до суду, якщо вважають, що їх зганьбили, не звертаючись перед цим до поліції. Тобто особа, на яку оформили позов, автоматично стає учасником кримінальної справи. Якщо вона не з'явиться на судове засідання, її можуть заарештувати.

Ozone Hotel Khao Yai розташований у місті Му-Сі, за 6 км від торгового центру Palio Khao Yai. Готель також неподалік від національного парку Кхауяй. У готелі є сад, ресторан, безкоштовна приватна автостоянка, відкритий басейн і спільний лаундж.

У кращих "скрепних традиціях": Уродженець Чечні програв жорстким нокаутом, але його команда побила переможця (відео)

вівторок, 23 квітень 2024, 23:42

У Відні, Австрія, відбувся вечір боксу, який завершився грандіозним скандалом, повідомляють Патріоти України. У рингу зійшлися уродженець Росії Мансур Ельсаєв (18−1, 16 КО), який виступає під прапором Австрії, і кубинець Карлос Альберто Ламела (8−3, 5 ...

На гомілках була важка плита: У Німеччині знайшли могилу "зомбі" бронзового століття (фото)

вівторок, 23 квітень 2024, 23:28

Археологи, які ведуть розкопки у Східній Німеччині, виявили могилу віком 4200 років недалеко від Оппіна в Саксонії-Ангальт. У ній був скелет людини, яку вважали зомбі. Ця могила проливає світло на забобони європейців бронзового століття, зазначають Пат...