Оце так: Журналісти закликали військове керівництво замінити речницю ОК "Південь"

Майже сотня журналістів та представників ЗМІ вимагає від військового керівництва замінити керівницю об'єднаного координаційного пресцентру Сил оборони півдня України Наталію Гуменюк через «заборону висвітлювати воєнні злочини РФ в зоні її відповідальності». Про це йдеться у спільній заяві медійників, опублікованій на сайті Інституту масової інформації у вівторок, 16 квітня, передають Патріоти України.

Медійники звернулися до головнокомандувача ЗСУ Олександра Сирського, міністра оборони Рустема Умєрова та начальника Генштабу ЗСУ Анатолія Баргилевича. «Впевнені, що особа, яка керує комунікаціями ОСУВ під час війни, повинна вміти адекватно та професійно взаємодіяти з медіа, розуміти надзвичайну важливість висвітлення подій із фронту, необхідність документування та привернення уваги до злочинів росіян і в жодному разі не ставити невиправдані обмеження, які перешкоджають роботі журналістів», — сказано у заяві.

Медійники вимагають забезпечити доступ журналістів до Херсонської області та сусідніх регіонів, відповідно до вимог наказу № 73 головнокомандувача ЗСУ. «Ці території невиправдано довго блокувалися Наталією Гуменюк, що призвело до непоправних інформаційних наслідків для України», — додали медійники.

Журналісти зазначили, що їм забороняли в'їзд у Херсонську область в день підриву Каховської ГЕС. Вони додали, що тоді «світові ЗМІ заполонили посилання на свідчення російських „воєнкорів“, адже від нас інформація була майже відсутня». «Ми бачимо обличчя захисників Донеччини, Луганщини, Харківщини, Запоріжжя, але не бачимо облич захисників Херсонщини. На Херсонщині ми бачимо лише пані Гуменюк», — додали у заяві.

Серед їхніх вимог — заміна Наталії Гуменюк на «компетентнішу особу», забезпечення доступу журналістів до Херсонської області та сусідніх регіонів, ревізія правил роботи пресцентрів ОК Південь та об'єднаного новоствореного ОУВ Таврія.

Правила нарахування пенсій в Україні: Кому за новим законом не зарахують стаж за останні 10 років

понеділок, 29 квітень 2024, 23:50

Відповідно до нових змін у законодавстві, українцям, які працювали за кордоном, спростили облік страхового стажу. Однак деяким особам до стажу можуть не зарахувати останні 10 років, повідомили у Міністерстві соціальної політики, передають Патріоти Укра...

Торгівля людьми на Одещині: Спритна "пані" відправляла жінок у рабство до сусідньої країни (фото)

понеділок, 29 квітень 2024, 22:55

В Одеській області викрили і ліквідували міжнародний канал торгівлі людьми, який організували 56-річна місцева жителька. Вона заманювала жінок у Румунію, де ті потрапляли у трудове рабство. Про це повідомляє Держприкордонслужба, передають Патріоти Укра...