"Оцей п***ць - це будні армії": Український комік мобілізувався до ЗСУ та був шокований

Український комік, один із засновників YouTube-каналу "Леви на джипі" Андрій Лузан, який нещодавно мобілізувався до лав Збройних сил України, розповів про шокуючий рівень бюрократії у кабінетах. Про це він повідомив у своєму Telegram-каналі, передають Патріоти України.

За його словами, він вжахнувся, скільки часу життя мобілізованих громадян йде на заповнення різноманітних паперів. Зокрема, стверджує, що довелося писати, ким працюють батьки, разів із вісім у різних кабінетах.

"А тепер про негативні моменти. Чим далі, тим більше я вхожу в ступор від кількості бюрократичних з****в в збройних силах. Документи і підписи - це відсотків 40 усього часу. Уявіть, щоб не було Дії і електронних підписів і верифікації через камеру, а щоб перекинути гроші на карту, вам потрібно було б від руки кожен раз писати реквізити, IBAN і т.д., і при цьому в кожному новому місті, де ви зʼявляєтесь, вам потрібно було б писати, ким працює мама ці папа - оцей п***ць - це будні армії. Я вже разів 7 чи 8 писав, ким працюють мої батьки. Інколи доходило до абсурду. Я заходив в кабінет, писав це і потім заходив в сусідній кабінет, де знов це питали", - повідомив Лузан.

Комік припустив, що не лише один він пережив шок від бюрократичних процедур, а всі, хто пішов служити. "Взагалі таке враження, що електронний документообіг для сил оборони - це набрати документи на компʼютері, взяти системний блок і понести його на Укрпошту і відправити адресату. Я впевнений, що усі військові в а***ї з раг***ності бюрократичної системи ЗСУ", - написав він.

Новоспечений військовий сподівається, що цифровізація відповідних процесів спростить життя величезній кількості бійців. "Опираються цьому частіше за все люди зацікавлені в архаїчності системи з власної вигоди. Отакі думки. Шо скажете з цього приводу, панове військові?", - звернувся він до українців.

Доведеться заплатити! Ось про яке порушення ПДР варто знати українським водіям

вівторок, 10 вересень 2024, 6:50

В Україні рух приватних авто по смугах громадського транспорту заборонений, за винятком водіїв таксі та велосипедистів. Порушникам загрожує штраф у розмірі 680 гривень, передають Патріоти України. OBOZ.UA з'ясував скільки доведеться заплатити водіям за...

З відстрочкою теж можуть призвати? У ТЦК дали детальне розʼяснення

вівторок, 10 вересень 2024, 6:25

Відстрочка від мобілізації не є гарантією уникнення призову на службу. Якщо документ не належно оформлений, військовозобовʼязаного залучать до Сил оборони, передають Патріоти України з посиланням на коментар Тернопільського обласного ТЦК СП. Як розпов...