Оцінять всі! Як приготувати смачне і м’яке сало в розсолі

Традиційний український продукт – сало, незмінний повсякденний продукт на нашому столі. Спробуйте незвичайний рецепт, який передбачає засолювання сала не стандартним способом, а в розсолі, передають Патріоти України.

Приготовлене так сало відрізняється особливою ніжністю та м’якістю.

Подробиці

Можна солити і грудинку, але важливо вибирати шматки, де м’ясні прошарки не надто широкі.

Покрокове приготування

  1. Спочатку готують розсіл. На кожен літр води беруть 5 столових ложок солі, 5 зубчиків часнику, 2-3 лаврові листки, по 10 горошин запашного та чорного перцю.
  2. Воду потрібно закип’ятити, потім трохи остудити. Додайте туди приправи та спеції. Каструлю накрийте і дайте воді повністю охолонути. Пропорції такі: 1 л води на кожних 0,5 кг сала.
  3. Сало наріжте на невеличкі шматки. Потім розкладіть їх по банкам, намагаючись зробити це якомога щільніше.
  4. Далі сало заливають холодним розсолом, закупорюють капроновими кришками і ставлять у холодильник на засолювання.
  5. Через 3-4 дні можна куштувати. Шматочки сушать за допомогою паперових рушників, а потім «закутують» у харчову плівку та зберігають у морозильній камері. Як варіант, перед подачею шматочки можна натерти подрібненим часником.

В Україні планують урізати премії чиновників та змінити зарплатні правила: Чого чекати

вівторок, 11 березень 2025, 18:28

В Україні планують урізати премії чиновникам та обмежити їх: не більше ніж 30% від основної зарплати. Самі оклади посадовців теж хочуть переглянути. Передбачається, що реформа має запуститися вже з 1 квітня 2025 року, але остаточного рішення ще не ухва...

Пенсіонерів позбавили одного виду доплат: Ось хто постраждає найбільше

вівторок, 11 березень 2025, 17:30

Окрім пенсії люди на заслуженому відпочинку можуть отримувати від держави ще й різні доплати і надбавки, включно з надбавкою за вік. Проте в уряді вирішили позбавити частину українців популярної доплати до пенсії, вважає експерт з питань пенсійних випл...