Оцінять всі! Як приготувати смачне і м’яке сало в розсолі

Традиційний український продукт – сало, незмінний повсякденний продукт на нашому столі. Спробуйте незвичайний рецепт, який передбачає засолювання сала не стандартним способом, а в розсолі, передають Патріоти України.

Приготовлене так сало відрізняється особливою ніжністю та м’якістю.

Подробиці

Можна солити і грудинку, але важливо вибирати шматки, де м’ясні прошарки не надто широкі.

Покрокове приготування

  1. Спочатку готують розсіл. На кожен літр води беруть 5 столових ложок солі, 5 зубчиків часнику, 2-3 лаврові листки, по 10 горошин запашного та чорного перцю.
  2. Воду потрібно закип’ятити, потім трохи остудити. Додайте туди приправи та спеції. Каструлю накрийте і дайте воді повністю охолонути. Пропорції такі: 1 л води на кожних 0,5 кг сала.
  3. Сало наріжте на невеличкі шматки. Потім розкладіть їх по банкам, намагаючись зробити це якомога щільніше.
  4. Далі сало заливають холодним розсолом, закупорюють капроновими кришками і ставлять у холодильник на засолювання.
  5. Через 3-4 дні можна куштувати. Шматочки сушать за допомогою паперових рушників, а потім «закутують» у харчову плівку та зберігають у морозильній камері. Як варіант, перед подачею шматочки можна натерти подрібненим часником.

Чому низький зріст може вбити серце: Вчені назвали тривожний факт

субота, 6 вересень 2025, 23:10

Зріст може безпосередньо впливати на здоров’я серця та судин, стверджують кардіологи. Нові дані свідчать: у людей невисокого зросту ризик ішемічної хвороби серця та інсульту значно вищий, передають Патріоти України. Ще у 2015 році велике дослідження по...

Закінчилось усе трагічно: У передмісті Дніпра чоловік підірвав п’ять гранат під час сварки з дружиною (фото)

субота, 6 вересень 2025, 23:00

Сьогодні, 6 вересня на Дніпропетровщині чоловік під час суперечки з дружиною підірвав п'ять гранат: чотири викинув у вікно, ще одну кинув у приміщенні. Останній вибух забрав його життя. Про це повідомляють Патріоти України з посиланням на поліцію Дніпр...