Оцінять всі! Як приготувати смачне і м’яке сало в розсолі

Традиційний український продукт – сало, незмінний повсякденний продукт на нашому столі. Спробуйте незвичайний рецепт, який передбачає засолювання сала не стандартним способом, а в розсолі, передають Патріоти України.

Приготовлене так сало відрізняється особливою ніжністю та м’якістю.

Подробиці

Можна солити і грудинку, але важливо вибирати шматки, де м’ясні прошарки не надто широкі.

Покрокове приготування

  1. Спочатку готують розсіл. На кожен літр води беруть 5 столових ложок солі, 5 зубчиків часнику, 2-3 лаврові листки, по 10 горошин запашного та чорного перцю.
  2. Воду потрібно закип’ятити, потім трохи остудити. Додайте туди приправи та спеції. Каструлю накрийте і дайте воді повністю охолонути. Пропорції такі: 1 л води на кожних 0,5 кг сала.
  3. Сало наріжте на невеличкі шматки. Потім розкладіть їх по банкам, намагаючись зробити це якомога щільніше.
  4. Далі сало заливають холодним розсолом, закупорюють капроновими кришками і ставлять у холодильник на засолювання.
  5. Через 3-4 дні можна куштувати. Шматочки сушать за допомогою паперових рушників, а потім «закутують» у харчову плівку та зберігають у морозильній камері. Як варіант, перед подачею шматочки можна натерти подрібненим часником.

Пощастить не всім" В Україні перерахують пенсії -- ось хто отримає на 2 000 грн більше

неділя, 29 червень 2025, 9:20

В Україні в 2026-му мінімальну пенсію планують підвищити всього на 203 грн. Це не дозволить компенсувати зростання інфляції за 2025-й, коли мінімальну пенсію не підвищували, та 2026-й. Разом з тим пощастить тим українцям, які отримують максимальну пенс...

"Особливі" борделі: У Москві виявили дома розпусти для китайців - простих росіян туди не пускають (відео)

неділя, 29 червень 2025, 7:30

У російській столиці Москві функціонує ціла мережа особливих борделів, замаскованих під караоке-бари. У цих борделях працюють тільки російські дівчата, а клієнтами можуть бути винятково китайці, корейці чи японці. Про це повідомили російські медіа, пер...