Оцінять всі! Як приготувати смачне і м’яке сало в розсолі

Традиційний український продукт – сало, незмінний повсякденний продукт на нашому столі. Спробуйте незвичайний рецепт, який передбачає засолювання сала не стандартним способом, а в розсолі, передають Патріоти України.

Приготовлене так сало відрізняється особливою ніжністю та м’якістю.

Подробиці

Можна солити і грудинку, але важливо вибирати шматки, де м’ясні прошарки не надто широкі.

Покрокове приготування

  1. Спочатку готують розсіл. На кожен літр води беруть 5 столових ложок солі, 5 зубчиків часнику, 2-3 лаврові листки, по 10 горошин запашного та чорного перцю.
  2. Воду потрібно закип’ятити, потім трохи остудити. Додайте туди приправи та спеції. Каструлю накрийте і дайте воді повністю охолонути. Пропорції такі: 1 л води на кожних 0,5 кг сала.
  3. Сало наріжте на невеличкі шматки. Потім розкладіть їх по банкам, намагаючись зробити це якомога щільніше.
  4. Далі сало заливають холодним розсолом, закупорюють капроновими кришками і ставлять у холодильник на засолювання.
  5. Через 3-4 дні можна куштувати. Шматочки сушать за допомогою паперових рушників, а потім «закутують» у харчову плівку та зберігають у морозильній камері. Як варіант, перед подачею шматочки можна натерти подрібненим часником.

План Трампа не пройде? Українці назвали, що для них стане перемогою у війні

вівторок, 12 серпень 2025, 23:54

Серпневе опитування компанії Active Group показало, що для 27% українців перемогою на війні стане звільнення усіх територій України, які перебувають під тимчасовою окупацією РФ, передають Патріоти України. Крім того, сюди входять також 14,6% респондент...

Природа на щось натякає?: Перед зустріччю Трампа і Путіна на Алясці очікують масштабне стихійне лихо - ЗМІ

вівторок, 12 серпень 2025, 21:47

Влада столиці Аляски, практично перед самою зустріччю американського та російського президентів, рекомендує жителям приміського району Джуно, розташованого неподалік льодовика Менденхолл, евакуюватися. Про це повідомляють Патріоти України з посиланням ...