Оцінять всі! Як приготувати смачне і м’яке сало в розсолі

Традиційний український продукт – сало, незмінний повсякденний продукт на нашому столі. Спробуйте незвичайний рецепт, який передбачає засолювання сала не стандартним способом, а в розсолі, передають Патріоти України.

Приготовлене так сало відрізняється особливою ніжністю та м’якістю.

Подробиці

Можна солити і грудинку, але важливо вибирати шматки, де м’ясні прошарки не надто широкі.

Покрокове приготування

  1. Спочатку готують розсіл. На кожен літр води беруть 5 столових ложок солі, 5 зубчиків часнику, 2-3 лаврові листки, по 10 горошин запашного та чорного перцю.
  2. Воду потрібно закип’ятити, потім трохи остудити. Додайте туди приправи та спеції. Каструлю накрийте і дайте воді повністю охолонути. Пропорції такі: 1 л води на кожних 0,5 кг сала.
  3. Сало наріжте на невеличкі шматки. Потім розкладіть їх по банкам, намагаючись зробити це якомога щільніше.
  4. Далі сало заливають холодним розсолом, закупорюють капроновими кришками і ставлять у холодильник на засолювання.
  5. Через 3-4 дні можна куштувати. Шматочки сушать за допомогою паперових рушників, а потім «закутують» у харчову плівку та зберігають у морозильній камері. Як варіант, перед подачею шматочки можна натерти подрібненим часником.

"Тривожна тенденція": У Львівській області стався новий напад на працівників ТЦК

вівторок, 9 грудень 2025, 22:04

9 грудня Оперативне командування "Захід" (ОК "Захід") повідомило в Telegram про новий напад на групу оповіщення у Львівській області. У пресслужбі зазначили, що один військовослужбовець, який діяв у межах закону й у супроводі поліції, дістав травму, пе...

Тіла, щоб приховати злочин, спалили в автівці: На Харківщині троє бандитів убили фермера та його працівників (фото)

вівторок, 9 грудень 2025, 21:14

Основ'янський суд Харкова оголосив вироки трьом членам організованої групи, яка займалась пограбуваннями в окупованому Куп'янському районі, передають Патріоти України. . Скориставшись тим, що ворог окупував частину Харківщини, житель села Зелений Гай ...