Оцінять всі! Як приготувати смачне і м’яке сало в розсолі

Традиційний український продукт – сало, незмінний повсякденний продукт на нашому столі. Спробуйте незвичайний рецепт, який передбачає засолювання сала не стандартним способом, а в розсолі, передають Патріоти України.

Приготовлене так сало відрізняється особливою ніжністю та м’якістю.

Подробиці

Можна солити і грудинку, але важливо вибирати шматки, де м’ясні прошарки не надто широкі.

Покрокове приготування

  1. Спочатку готують розсіл. На кожен літр води беруть 5 столових ложок солі, 5 зубчиків часнику, 2-3 лаврові листки, по 10 горошин запашного та чорного перцю.
  2. Воду потрібно закип’ятити, потім трохи остудити. Додайте туди приправи та спеції. Каструлю накрийте і дайте воді повністю охолонути. Пропорції такі: 1 л води на кожних 0,5 кг сала.
  3. Сало наріжте на невеличкі шматки. Потім розкладіть їх по банкам, намагаючись зробити це якомога щільніше.
  4. Далі сало заливають холодним розсолом, закупорюють капроновими кришками і ставлять у холодильник на засолювання.
  5. Через 3-4 дні можна куштувати. Шматочки сушать за допомогою паперових рушників, а потім «закутують» у харчову плівку та зберігають у морозильній камері. Як варіант, перед подачею шматочки можна натерти подрібненим часником.

Від 1200 до 2500 грн: Названо п’ять категорій українців, які отримають виплати на честь свята

п’ятниця, 10 жовтень 2025, 23:25

У жовтні традиційно відзначається День захисників і захисниць України як державне свято вшанування всіх, хто захищає незалежність та територіальну цілісність країни. Свято встановлено на честь дня Покрови Пресвятої Богородиці, що має глибокі історичні...

"В Україні набагато легше": Маша Полякова зізналася, звідки бере гроші на життя у США

п’ятниця, 10 жовтень 2025, 23:00

Донька української співачки Олі Полякової Маша, яка нині навчається у США, відверто розповіла, як забезпечує себе за кордоном. Дівчина зізналася, що батьки й досі частково забезпечують її життя у США. Хоча й сума не надто велика для проживання за кордо...