Оцінять всі! Як приготувати смачне і м’яке сало в розсолі

Традиційний український продукт – сало, незмінний повсякденний продукт на нашому столі. Спробуйте незвичайний рецепт, який передбачає засолювання сала не стандартним способом, а в розсолі, передають Патріоти України.

Приготовлене так сало відрізняється особливою ніжністю та м’якістю.

Подробиці

Можна солити і грудинку, але важливо вибирати шматки, де м’ясні прошарки не надто широкі.

Покрокове приготування

  1. Спочатку готують розсіл. На кожен літр води беруть 5 столових ложок солі, 5 зубчиків часнику, 2-3 лаврові листки, по 10 горошин запашного та чорного перцю.
  2. Воду потрібно закип’ятити, потім трохи остудити. Додайте туди приправи та спеції. Каструлю накрийте і дайте воді повністю охолонути. Пропорції такі: 1 л води на кожних 0,5 кг сала.
  3. Сало наріжте на невеличкі шматки. Потім розкладіть їх по банкам, намагаючись зробити це якомога щільніше.
  4. Далі сало заливають холодним розсолом, закупорюють капроновими кришками і ставлять у холодильник на засолювання.
  5. Через 3-4 дні можна куштувати. Шматочки сушать за допомогою паперових рушників, а потім «закутують» у харчову плівку та зберігають у морозильній камері. Як варіант, перед подачею шматочки можна натерти подрібненим часником.

Завтра Україна буде однією з найтепліших країн Європи: Синоптик розповіла, чого чекати

понеділок, 21 квітень 2025, 18:22

Завтра, 22 квітня, по Україні очікується суха та тепла погода, на більшості території стовпчик термометра сягне +20+26 градусів, вночі зберігатиметься дещо свіжа погода. Про це повідомила синоптик Наталка Діденко, передають Патріоти України. За словами...

Варто знати! Що не можна робити після Великодня

понеділок, 21 квітень 2025, 17:33

Після урочистого святкування Великодня настає Світлий тиждень – особливий період в церковному календарі, наповнений радістю та своєрідними традиціями. Цей тиждень, що слідує за Воскресінням Христовим, є продовженням великодніх святкувань, однак має сво...