"Озброєний" штучним інтелектом: У Японії створили робота, що збирає урожай замість людини (фото, відео)

В Японії винайшли робота, який може збирати урожай яблук і груш. Як повідомляє видання NHK, машина оснащена штучним інтелектом і справляється зі своїм завданням не гірше людини. Робот сам визначає, який фрукт дозрів і зриває його, передають Патріоти України.

Пересувається робот на маленькій машинці. Маніпулятор оснащений трьома "пальцями", якими він захоплює і зриває плоди. "Мозок" робота визначає, чи дозрів фрукт для збору, за кольором і іншим параметрам. На збір одного фрукта машина витрачає близько 11 секунд.

У Національній організації сільськогосподарських і продовольчих досліджень запропонували використовувати механізми замість людей, що знизити навантаження на фермерів. На думку творців робота, такі технології повинні залучити молодь для сільгоспробіт, для яких не вистачає робочих рук.

Інновації, що рятують

п’ятниця, 19 квітень 2024, 12:55

Знов обстріл російськими терористами цивільної інфраструктури. Цього разу в Дніпрі. Треба лиш підтримувати, а не душити українські розробки, і обʼєднувати зусилля для прискорення допомоги, а не потурати політичним ревнощам. Ай-Петрі СВ — перспективний ...

Суд виніс вирок тренеру з Харківщини за згвалтування 11-річного хлопця: Шокуючі подробиці справи

п’ятниця, 19 квітень 2024, 11:44

15 квітня Городоцький районний суд Львівської області виніс вирок керівнику громадської організації “Десантно-спортивний навчально-тренувальний центр” у Чугуєві. Чоловіка визнали винним у розбещенні, сексуальному насильстві та зґвалтуванні 11-річного х...