Ожеледиця та морози до мінус 16! На українців чекає нове похолодання, в Укргідрометеоцентрі зробили заяву

У неділю, 14 січня, практично по всій території України, крім Одеської області, очікуються опади у вигляді снігу. Також синоптики попереджають про сильну ожеледицю. Про це повідомляє Український гідрометеорологічний центр, передають Патріоти України.

"Хмарно. Невеликий сніг, вдень у південних областях із дощем, лише в Одеській області без опадів. На дорогах країни ожеледиця", — пише пресслужба.

Зазначається, що в неділю прогнозується південний і південно-західний вітер зі швидкістю 7-12 м/с. У західних областях місцями очікуються пориви вітру 15-20 м/с, а в Карпатах — до 20-25 м/с. У цих районах також можливі короткочасні хуртовини. Також у гідрометеорологічному центрі спрогнозували температуру по всіх регіонах:

  • у західних регіонах очікується -3...-8 вночі та -2...+2 вдень;
  • у північних регіонах очікується -7...-16 вночі до -3...0 вдень;
  • у південних регіонах очікується 5...-1 вночі та 0...+4 вдень;
  • у східних регіонах очікується -16...-6 вночі та -6...+1 вдень.

Також у гідрометеоцентрі розповіли і про погоду в столиці. "Хмарно, невеликий сніг. На дорогах ожеледиця. Вітер південно-західний, 7-12 м/с.", — пише пресслужба.

За даними синоптиків, уночі в області очікується температура від -12 до -7 градусів морозу, а вдень від -5 до 0 градусів. У Києві прогнозується нічна температура від -9 до -7 градусів, а вдень від -2 до 0 градусів.

А також у зв'язку зі снігопадами та хуртовинами на високогір'ї Івано-Франківської та східної частини Закарпатської областей прогнозується значна сніголавинна небезпека (3 рівень).

Частина українців мають можливість вийти на пенсію у 55 років: Хто саме та за яких умов

вівторок, 17 вересень 2024, 0:00

Українські жінки можуть вийти на пенсію в 55 років за наявності 30 років страхового стажу або роботи в шкідливих умовах. Також передбачені перехідні положення для жінок, народжених до квітня 1961 року, які можуть вийти на пенсію раніше 60 років, переда...

Маск анонсував висадку перших астронавтів на Марс уже 2028 року. Експерти оцінили амбітну заяву

понеділок, 16 вересень 2024, 23:29

Керівник американської компанії SpaceX, мільярдер та винахідник Ілон Маск уже багато років марить ідеєю про колонізацію Марса, де начебто збирається навіть особисто провести залишок свого життя. Амбітний підприємець анонсував висадку людей на Червону п...