Падала, але вставала: 98-річна українка самотужки втекла з окупованої території (відео)

98-річна жінка пішки вийшла з окупованої частини Очеретиного. Поліцейські із загону «Білі янголи» спільно з військовими доставили її в пункт допомоги. Про це розповіли у Головному управлінні Нацполіції в Донецькій області, передають Патріоти України.

Лідія Степанівна під обстрілами пройшла весь фронт, подолала пішки близько 10 км, двічі падала – але будь-що прагнула дістатися вільної української території. Відважній жінці надано всю необхідну допомогу, зараз вона перебуває у відносній безпеці.

Жінка розповіла, що будинок, який вона в Очеретиному будувала власними руками, зруйнували росіяни, а її рідні зазнали поранень. Лідія Степанівна, яка пережила Другу світову війну, каже, що під час тієї війни не бачила таких жахливих руйнувань, як зараз. Рятуючись від окупантів, жінка у свої 98 років здійснила неможливе.

Лідія Степанівна йшла весь день, без їжі та води, декілька разів падала без сил і, як вона каже, «засинала». Трималася на двох палицях та «на характері». У розпал боїв пенсіонерка дивом залишилась живою та неушкодженою.

Надвечір втомлену пішохідку побачили на дорозі військові та передали групі поліції «Білий Янгол». Поліцейські відвезли жителькуу притулок для евакуйованих, де про неї піклуються. Наразі правоохоронці шукають родичів жінки.

Після «марш-кидку» Лідія Степанівна почувається добре. «Я ту війну пережила і цю війну переживаю. Залишилась без нічого», – каже жінка. Поліція Донеччини нагадує: евакуюйтеся вчасно, не ризикуйте своїм життям, а про безпечний виїзд подбають «Білі янголи».

Ситуація складна: Нинішні обмеження постачання електрики можуть тривати до серпня, - Бойко

четвер, 16 травень 2024, 15:52

Відключення споживачів, що розпочалися із 14 травня, можуть тривати до серпня-вересня. Взимку дефіцит в енергосистемі буде навіть за високих температур. Таку думку висловив радник прем'єр-міністра України, член наглядової ради НЕК "Укренерго" Юрій Бойк...

Варто знати! Яку пенсію можна отримати з офіційною мінімальною зарплатою

четвер, 16 травень 2024, 15:30

В Україні із мінімальною зарплатою в 8 тис. грн та з 35 роками стажу можна розраховувати на пенсію, розмір якої становить лише 2 255 грн. Розмір виплати залежить від кількох характеристик. Про це йдеться у публікації OBOZ.UA. Так, згідно з останніми да...