"Padre Mercedes": Італійська газета потролила намісника Печерської Лаври, який "прославився" любов'ю до розкоші

Авторитетна італійська газета "Corriere della Sera" випустила статтю, присвячену Українській православній церкві Московського патріархату (УПЦ МП). Італійські журналисти у своєму матеріалі відверто потролили намісника Лаври митрополита Павла, передають Патріоти України.

Видання розповідає про серію обшуків у церквах і храмах, що відбулася в Україні, за підсумками яких були затримані десятки священнослужителів, підозрюваних у державній зраді.

Автори матеріалу зазначають, що на словах керівництво УПЦ МП проголосило "повну незалежність" від РПЦ і засудило вторгнення РФ, але не проголосило "автокефалію", тобто фактичну незалежність від РПЦ. "І причина тільки одна: проросійська УПЦ МП залишається проросійською", – йдеться в статті.

Окремо італійські журналісти торкнулися постаті митрополита Павла (в миру Петро Лебідь), намісника Києво-Печерської Лаври. У статті він позначений як "Padre Mercedes" ("Отець Мерседес"), що відсилає до його прізвиська "Паша-Мерседес", яке священнослужитель отримав в Україні за любов до дорогих німецьких авто.

Видання зазначає, що митрополит був противником Євромайдану, є "заклятим ворогом" столичного мера Віталія Кличка і часто конфліктував з журналістами.

"У 2021 році, за його власним визнанням, він не видав поліції серійного вбивцю, який убив 52 людини. Крім того, в 2019 році Лебідь публічно заявив, що Крим не є частиною України. Чому "Паша Мерседес" зараз не користується особливою симпатією в столиці, зрозуміти неважко", – пише видання.

Житель Прикарпаття захоплювався вагнерівцями і російськими "казаками", але далі втрутилась СБУ (фото)

середа, 24 квітень 2024, 12:27

В Івано-Франківську судитимуть антиукраїнського агітатора, який захоплювався вагнерівцями і російськими "казаками". Йому "світить" до 8 років в'язниці. Про це повідомили у Службі безпеки в Івано-Франківській області, передають Патріоти України. Інтерне...

Білі птахи в зловісній чорній хмарі: Під час ліквідації наслідків ракетної атаки РФ по Одещині рятувальники побачили сотні пеліканів (фото)

середа, 24 квітень 2024, 12:14

Під час ліквідації наслідків однієї з останніх повітряних атак РФ по Одещинні рятувальники побачили сотні пеліканів, які летіли крізь чорну хмару диму. Фото опублікували на Facebook-сторінці Головного управління ДСНС України в Одеській області, передаю...