"Пальці диявола" вилізли на Старосамбірщині: У Львівській області знайшли червонокнижного гриба, який нагадує восьминога або квітку та неприємно пахне (фотофакти)

У Львівській області знайшли рідкісного гриба, який занесений до Червоної книги та нагадує восьминога або ж квітку. Про це повідомили у спільноті "Моя Старосамбірщина", зазначають Патріоти України.

Рідкісного гриба помітили під час підготовки до одного із місцевих фестивалів.

"На "Мшанецьких колибах" було знайдено рідкісного і дуже цікавого гриба - Квітохвісник Арчера", - йдеться у дописі. Це створіння відомо також за моторошною назвою Пальці диявола, народ пов'язує з ним різні повір1я

У Червоній книзі вказано, що цей гриб належить до зникаючих. Він трапляється лише у деяких країнах Євразії, Африки та в Австралії. В Україні він є у лісах Карпат і на Закарпатті.

"Трапляється дуже рідко, у вигляді поодиноких або зібраних у групи по 6–8, рідко 15 плодових тіл", - йдеться у Червоній книзі.

Також у мовах країн, де росте цей гриб, його назва асоціюється p восьминогом, каракатицею або ж із квіткою. Як зазначається, цей гриб також має дуже неприємний запах та він вважається неїстівним.

Народний електромобіль по-китайськи: Geely виводить на ринок новинку ціною у $6800 з досить пристойними параметрами (фотофакти)

середа, 8 травень 2024, 3:25

Створено електромобіль Geely Panda Go Kart Edition. Модель презентують 9 травня. Її вартість 6 800 доларів. Про це повідомляє CarNewsChina. . Авто позиціонують, як карт для міста. Воно має агресивніші бампери, обвіс та антикрило на даху та оригінальні...

"Прошу звинувачувати у моїй смерті Путіна і росіян": Нові подробиці щодо загибелі жінки в дендропарку Кропивницького

вівторок, 7 травень 2024, 23:55

У дендропарку у Кропивницькому Кіровоградської області 7 травня жінка впала з оглядового колеса. Факт її загибелі "Суспільному" підтвердила речниця поліції області Віталіна Бевзенко, нагадують Патріоти України. З її слів, інформація на номер 102 надійш...