"Пам'ять про неї залишиться у серцях": Померла легендарна українська актриса

Народна артистка України Євгенія Дембська померла в Одесі у віці 98 років. Вона була почесною громадянкою міста Одеси, а також кавалером Ордена княгині Ольги, повідомляють Патріоти України.

Уточнюється, що з 1953 року артистка працювала в академічному театрі музичної комедії імені Михайла Водяного в Одесі, де вона виконала понад 200 ролей.

"Пам'ять про талановиту актрису, яка присвятила понад 70 років свого життя служінню Театру, Глядачеві і Одесі, назавжди залишиться в серцях вдячних одеситів", - написали в заяві Міськради міста.

В кіно Дембська відома, в першу чергу, за фільмами "Біла акація", "День кохання", "Приморський бульвар", де вона зіграла знамениті ролі.

У 2000 році Євгенії Дембській було присвоєно звання народної артистки України, у 2007 році вона стала кавалером ордена Княгині Ольги III ступеня. У 2010 році актриса відзначена почесною відзнакою Одеського міського голови "Трудова слава", у 2011 році - почесною відзнакою Одеського міського голови їм. Г. Г. Маразлі III ступеня. Враховуючи величезний внесок Євгенії Михайлівни Дембської у розвиток театрального мистецтва Одеси, а також широке визнання жителів міста, Одеська міська рада в 2013 році прийняла рішення про присвоєння їй звання "Почесний громадянин міста Одеси".

Прощання з актрисою відбудеться 1 липня з 11:00 в театрі Музкомедії. 12:00 - вихід траурної процесії з театру. З 12: 30 - прощання та поховання на ІІ християнському кладовищі.

Благодатний вогонь прибув до України

неділя, 5 травень 2024, 9:58

Благодатний вогонь прибув до України. Пізно вночі скаути доправили його до пункту пропуску "Старокозаче", що на українсько-молдовському кордоні. Про це повідомили у Державній пригордонній службі України. Вогонь з Єрусалиму зустріли капелани та прикордо...

"Після найтемнішої ночі приходить день... Ми знаємо, що після підступної кровожерливої російської агресії настане наша Перемога!": Головнокомандувач Сирський звернувся до співвітчизників

неділя, 5 травень 2024, 9:32

Головнокомандувач Збройних сил України Олександр Сирський у день Воскресіння Христового звернувся до воїнів та всіх українців. . Він привітав зі святом Великодня всіх українських військовослужбовців, які нині не можуть розділити радість цього святково...