Пам'ятник вже виготовлено: Одеса відмовила у встановленні погруддя Герою, який підірвав разом із собою Генічеський міст на початку повномасштабного вторгнення (фото)

Історико-топонімічна комісія при виконавчому комітеті Одеської міської ради відмовила у встановленні погруддя Віталія Скакуна, який на початку повномасштабного вторгнення підірвав разом із собою Генічеський міст, щоб зупинити ворога. Про це повідомив генерал В'ячеслав Аброськін на своїй сторінці у Facebook, передають Патріоти України.

Засідання історико-топонімічної комісії при виконавчому комітеті Одеської міської ради, на якому розглядалось питання "Про погодження проєкту рішення щодо встановлення на Алеї ВМС України у парку Перемоги погруддя Героя України Віталія Скакуна, сапера 137 ОБМП 35 бригади ім. М. Остроградського" за клопотанням командувача ВМС ЗС України Олексія Неїжпапи, відбулось 28 березня.

"На жаль, ані подвиг Героя, ані розуміння значущості для майбутніх поколінь, ані виступи / аргументи військових моряків вельмишановних "членів" комісії не вразили і тому відмовлено", - пояснив Аброськін.

Він зауважив, що погруддя з білого мармуру за кошти волонтерів та небайдужих простих людей уже було виготовлено.


"Молімося за мир": Папа Римський зробив нову заяву про обмін полоненими між РФ та Україною

понеділок, 13 травень 2024, 11:23

Папа Римський Франциск під час недільної молитви 12 травня знову закликав до обміну полоненими між Україною та Росією. Про це повідомляє Vatican News. "Я знову звертаюся із закликом до загального обміну всіх полонених між Росією та Україною, запевняючи...

Тариф на електроенергію шалено злетить? На скільки можуть підвищити вартість кіловат-години

понеділок, 13 травень 2024, 9:55

У зв'язку з атаками на енергетичну інфраструктуру, що призвели до втрати понад 8 гігават енергетичних потужностей, розглядається можливість підвищення тарифів на електроенергію в Україні. Планується підвищення з рівня 2,64 до 3,5-4 гривень за кіловат-г...