Пандемія COVID-19 прискориться, загине ще більше українців: У НАН дали новий моторошний прогноз

Пандемія коронавірусу в Україні, найімовірніше, продовжить набирати обертів. Очікується, що станом на 1 вересня кількість нових випадків COVID-19 у країні коливатиметься в межах 2 100-3 200, при цьому середній показник становитиме 2 650. Що стосується смертності, то вона, ймовірно, зросте до 30-38 летальних випадків на добу, передають Патріоти України.

Нагадаємо, що в попередніх розрахунках середня кількість хворих COVID-19 на добу становила 2100, а смертності – 28. Про це йдеться в прогнозі робочої групи Національної академії наук із математичного моделювання проблем, пов'язаних із епідемією коронавірусу SARS-CoV-2 в Україні, який озвучив віцепрезидент НАН, доктор фізико-математичних наук Анатолій Загородній.

Рекорди приросту інфікованих можуть встановити Івано-Франківська, Львівська, Одеська, Рівненська, Тернопільська, Харківська, Чернівецька області та місто Київ.

"Кількість нових одужалих майже не змінюється протягом останнього місяця і становить близько 550 людей на день. Кількість нових активних інфікованих продовжує зростати разом із новими зареєстрованими випадками", – наголосив Загородній.

Також у прогнозі акцентували увагу на тому, що серед регіонів із високим рівнем ураженості найшвидші темпи поширення епідемії зафіксовано в Тернопільській області, а суттєво пришвидшилися вони в Києві.

Джерело: Обозреватель

88-річний українець пішки залишив рідне селище в окупації, щоб не отримувати паспорт РФ

четвер, 25 квітень 2024, 5:00

Коли російські загарбники зайшли до частини Очеретиного, у Івана Яковича та його сусіда забрали документи. 88-річний чоловік вийшов з окупованої частини селища Очеретине Донецької області, аби не отримувати громадянство РФ. Про цю історію розповів очіл...

NASA опридюднило унікальне відео лавового озера на супутнику Юпітера

четвер, 25 квітень 2024, 4:15

"Вчені під час місії NASA Juno до Юпітера перетворили дані, зібрані під час двох недавніх прольотів повз Іо, на анімацію, яка підкреслює дві найдраматичніші особливості супутника Юпітера: гору та майже гладке, як скло, озеро охолоджуючої лави", – йдеть...