Пандемія COVID-19 прискориться, загине ще більше українців: У НАН дали новий моторошний прогноз

Пандемія коронавірусу в Україні, найімовірніше, продовжить набирати обертів. Очікується, що станом на 1 вересня кількість нових випадків COVID-19 у країні коливатиметься в межах 2 100-3 200, при цьому середній показник становитиме 2 650. Що стосується смертності, то вона, ймовірно, зросте до 30-38 летальних випадків на добу, передають Патріоти України.

Нагадаємо, що в попередніх розрахунках середня кількість хворих COVID-19 на добу становила 2100, а смертності – 28. Про це йдеться в прогнозі робочої групи Національної академії наук із математичного моделювання проблем, пов'язаних із епідемією коронавірусу SARS-CoV-2 в Україні, який озвучив віцепрезидент НАН, доктор фізико-математичних наук Анатолій Загородній.

Рекорди приросту інфікованих можуть встановити Івано-Франківська, Львівська, Одеська, Рівненська, Тернопільська, Харківська, Чернівецька області та місто Київ.

"Кількість нових одужалих майже не змінюється протягом останнього місяця і становить близько 550 людей на день. Кількість нових активних інфікованих продовжує зростати разом із новими зареєстрованими випадками", – наголосив Загородній.

Також у прогнозі акцентували увагу на тому, що серед регіонів із високим рівнем ураженості найшвидші темпи поширення епідемії зафіксовано в Тернопільській області, а суттєво пришвидшилися вони в Києві.

Джерело: Обозреватель

Диву даєшся, звідки древні знали такі технології більше 4,5 тисяч років тому: Науковці з'ясували, як зводили найдавнішу зі славетних пірамід Єгипту

субота, 27 липень 2024, 14:45

Досліджуючи околиці піраміди Джосера, вчені знайшли ймовірний спосіб, яким стародавні єгиптяни доставляли кам’яні блоки для будівництва небаченої доти за розмірами споруди, що стала передвісницею знаменитих трьох великих пірамід поблизу Гізи, зазначают...

Настільки підготовленому ухилянту треба у школу морських диверсантів: На Дунаї українські прикордонники затримали чоловіка, який намагався на підводному скутері дістатися Румунії (фото)

субота, 27 липень 2024, 14:30

Під час патрулювання державного кордону на річці Дунай прикордонники виявили 38-річного чоловіка, який вплав намагався незаконно потрапити до Румунії, передають Патріоти України з посиланням на Держприкордонслужбу. . "Кмітливого "плавця" охоронці корд...