Пандемія косить ряди медперсоналу: Озвучено загрозливу статистику

Коли сімейні лікарі і бригади швидкої допомоги та лікарі інфікційних відділень зустрічають хворих з симптомами ГРВІ, то вони часто не думають про коронавірусну хворобу.

Віктор Ляшко. Фото: Слово і Діло.

Головний санітарний лікар, заступник міністра охорони здоров'я України, Віктор Ляшко заявив, що вже 172 медичних працівника заразились коронавірусною хворобою. Про це він розповів в ефірі "Сніданку з 1+1", передають Патріоти України.

Ведуча запитала, скільки медиків захворіли на коронавірус по всій Україні. "Наразі у 172 медикам встановлено діагноз коронавірусна інфекція, який підтверджений лабораторно. Це велика цифра, але питання в тому, що медики у всіх країнах - це перші люди, які зустрічаються з хворими, зокрема, і з коронавірусною хворобою, тому наше прохання до медиків зустрічати всіх, як потенційно інфікованих на коронавірусну хворобу", - заявив Ляшко.

За його словами, коли сімейні лікарі і бригади швидкої допомоги та лікарі інфікційних відділень зустрічають хворих з симптомами ГРВІ, то вони не думають про коронавірусну хворобу.

Прогноз невтішний: Наскільки скоротиться населення України до 2051 року - прогноз демографів

п’ятниця, 29 березень 2024, 14:56

До 2041 року населення України може скоротитися до 28,9 млн, а до 2051 року на 25,2 млн. Причиною усьому є демографічні виклики та загрози. Такий прогноз зробив Інститут демографії та проблем якості життя Національної академії наук України, повідомляє...

Багато людей поранені, в тому числі українки: У Німеччині перекинувся автобус з пасажирами (відео)

п’ятниця, 29 березень 2024, 13:55

У Німеччині поблизу міста Лейпциг сталася смертельна ДТП, внаслідок якої загинули чотири людини, ще 29 людей отримали травми. Також серед постраждалих є двоє українок. Про це повідомляє німецьке видання Berliner Morgenpost, передають Патріоти України. ...