Пандемія "надихнула": Кабмін дозволив дистанційні заняття в автошколах та отримання водійських прав кур'єром

Тепер в Україні отримати водійське посвідчення можна додому через кур'єра або національного оператора поштового зв'язку, а підготовку до іспиту з ПДР – пройти онлайн. Відповідне рішення в Кабінеті міністрів ухвалили під час засідання в середу, 15 вересня, повідомляють Патріоти України.

Як повідомляється на сайті МВС, дистанційну підготовку, перепідготовку та підвищення кваліфікації водіїв мають право проводити акредитовані заклади. Перед тим, як внести список групи в єдиний державний реєстр, такі установи зобов'язані повідомити найближчий територіальний сервіс Міністерства внутрішніх справ, що навчання буде проходити онлайн.

Теоретична підготовка водіїв у дистанційному режимі дозволяється для груп, в яких 10 і менше осіб. Якщо заклад втрачає акредитацію, то призупиняється й онлайн-навчання. Як зазначив глава міністерства Денис Монастирський, право на дистанційну форму навчання буде здійснюватися за допомогою єдиної інформаційної системи МВС.

У разі успішного складання іспиту посвідчення можна буде оформити через електронний кабінет водія й отримати з використанням засобів поштового зв'язку. Залишається чинною й видача документів у сервісних центрах МВС. Майбутній водій може сам вибрати, як йому буде зручніше отримати посвідчення.

У Міністерстві внутрішніх справ наголосили, що такі нововведення особливо актуальні під час пандемії COVID-19. Цей безпечний спосіб отримання документів допоможе зменшити кількість контактів.

Нова "бавовна": У російському Омську горять ємності з нафтопродуктами

четвер, 25 квітень 2024, 11:28

25 квітня в російському Омську на Красноярському тракті спалахнули три ємності з нафтопродуктами. Площа пожежі становить 500 квадратних метрів, передають Патріоти України. Деталі: Повідомляється, що на Красноярському тракті горять три ємності з нафтопр...

Крім повісток, військовозобов’язаним чоловікам в Україні надсилатимуть ще один документ: Що відомо

четвер, 25 квітень 2024, 10:59

За законом про мобілізацію, який набирає чинності 18 травня, всі чоловіки військовозобов'язаного віку мають протягом 60 днів з'явитися у ТЦК, щоб стати на військовий облік та оновити свої облікові дані, передають Патріоти України. Якщо вони цього не зр...