Паніка, кров і багато загиблих: У районі аеропорту Кабулу прогримів вибух (фото, відео)

У районі міжнародного аеропорту Кабулу, де триває евакуація громадян, прогримів вибух. Інформацію підтвердив представник Пентагону Джон Кірбі, передають Патріоти України.

"Ми можемо підтвердити вибух біля аеропорту Кабула. Наразі жертви невідомі. Ми надамо додаткову інформацію, коли матимемо змогу", - написав він у Twitter.

За даними американського телеканалу Fox News, вибух здійснив терорист-смертник, який стояв біля воріт до аеропорту, де тисячі афганців та іноземних громадян вишуковуються в чергу на евакуацію.

З'явилися кадри з місця вибуху та повідомляється про чимало поранених.

"Постраждалі цивільні були помічені під час втечі після нападу смертника біля воріт аеропорту Кабула. Досі невідомо, скільки людей втратили життя або отримали поранення, але вважається, що метою терористів була група людей, які намагалися сісти на борт RoyalAirForce C-17A", - повідомив афганський журналіст Babak Taghvaee.

Місцеві ЗМІ повідомляють про щонайменше 10 загиблих та десятки поранених, серед яких кілька американських військових.

"Щонайменше 3 американських військовослужбовця отримали поранення в результаті вибуху смертника біля воріт Абатства в аеропорту Кабула, повідомили представники США", - передає кореспондент Fox News Лукас Томлінсон. За його даними, вибух стався біля готелю Baron поблизу воріт Аббей - місця, де 169 американців були врятовані наприкінці минулого тижня трьома армійськими вертольотами Chinook. У Мережі з'явилося також відео з місця вибуху.

Посол Франції в Афганістані Девід Мартінон попередив про загрозу другого вибуху приблизно 30 хвилин тому і закликав людей відійти від воріт аеропорту і сховатися.

Нагадаємо:

Мобілізація громадян від 50 років буде чи ні? Нардеп пояснив нюанси

четвер, 26 вересень 2024, 23:55

Директива Командування Сухопутних сил дозволяє мобілізовувати чоловіків 50-60 років винятково за окремим мобілізаційним розпорядженням. Це підтвердив народний депутат, член комітету з нацбезпеки й оборони Верховної Ради Федір Веніславський у коментарі ...

Поки інші ледь зводять кінці з кінцями: Зарплати чиновників в Україні перевищили 55 тис. грн - хто отримує найбільше

четвер, 26 вересень 2024, 22:25

У серпні 2024 року середня зарплата в держустановах зросла на 44,6% і перевищила 55 тисяч гривень, причому керівники стратегічних установ, таких як НКРЕКП (Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг)...