Паніка передчасна: У МОЗ спростували коронавірус в українки в Італії (відео)

Повідомлення про те, що українка заразилася коронавірусом в італійському місті Кремона, не відповідають дійсності. Адже оскільки результати її аналізів ще не отримані, випадок не можна вважати підтвердженим. Про це в ході брифінгу 27 лютого заявив головний санітарно-епідеміологічний лікар України Віктор Ляшко, передають Патріоти України.

Разом з тим він визнав, що 26-річна дівчина дійсно захворіла, проте запевнив, що загрози її життю немає. "Сьогодні найбільша проблема в Італії. Є підозра на випадок коронавірусу в українки. Стан здоров'я у неї не критичний, загрози життю немає", – підкреслив Ляшко.

Втім в цілях безпеки він закликав українських громадян поки утриматися від подорожей в ті країни Європейського союзу, де вже зафіксовані випадки смертельно небезпечної хвороби.

"Ми ще раз нагадуємо всім українцям, що на цей період, коли відбувається поширення або збільшення кількості випадків у країнах європейського регіону, якщо є така можливість – прохання утриматися від поїздок в країни, в яких зафіксована передача коронавірусної інфекції. З метою захисту свого здоров'я і в подальшому для того, щоб виключити завезення на територію нашої країни коронавірусної інфекції", – застеріг головний санлікар України.

Чи будуть забирати в ухилянтів водійські права: Юрист пояснив усі нюанси

п’ятниця, 26 квітень 2024, 11:28

Відповідно до нового закону про мобілізацію, ухилянтів можуть тимчасово обмежувати у праві керувати транспортом. З відповідним позовом до суду звертатимуться ТЦК та СП, передають Патріоти України. Юрист практики військового права ЮК "Приходько та партн...

"Є просто люди, які втекли": У Зеленського пояснили посилення роботи консульств за кордоном

п’ятниця, 26 квітень 2024, 10:59

Не існує ніякого "Варшавського майдану", а просто є люди, які втекли з країни, що воює, а тепер намагаються протестними акціями "відстоювати свої права", забувши про свої обов'язки. Про це заявив радник очільника ОП Михайло Подоляк, пише "24 Канал", пе...