Папа Римський назвав "чорну п'ятницю" злом

Франциск закликав людей "протистояти сліпучим вогням споживацтва, які світитимуть скрізь" цього місяця перед Різдвом.

Папа Римський Франциск закликав людей протистояти надмірному споживацтву напередодні Різдва, назвавши консюмеризм вірусом, який нападає на віру і ображає потребуючих. Про це понтифік сказав під час проповіді в неділю, повідомляють Патріоти України з посиланням на Reuters.

"Коли ви живете заради речей, речей ніколи не буває достатньо, жадібність наростає, а інші люди стають перешкодами в цій гонці", - сказав він, засудивши "панування споживацтва".

Папа Франциск виступив із цією заявою у неділю, у проміжку між двома найбільшими днями покупок в році в багатьох країнах, таких як Сполучені Штати – "чорною п'ятницею" і "кіберпонеділком". Цього року онлайн-продажі в США досягли $7,4 млрд у "чорну п'ятницю", що майже на 20% більше, ніж в минулому році.

Папа сказав, що "споживацтво - це вірус, який роз'їдає віру", тому що він змушує людей забувати про "брата, який стукає у ваші двері". Він закликав людей "протистояти сліпучим вогням споживацтва, які світитимуть скрізь" цього місяця перед Різдвом.

"Ми не віддаємо борг державі, а боремося за власне майбутнє", - комбриг "Холодного Яру"

четвер, 25 квітень 2024, 22:03

Проведення демобілізації до закінчення війни є поганою ідеєю. Щоб бійці могли перепочити після виснажливих боїв, потрібно проводити ротації, а для цього потрібно мобілізувати більше людей. Таку думку висловив командир 93-ї окремої механізованої бригади...

Громадянка РФ організувала роботу борделів у центрі Києва (фото)

четвер, 25 квітень 2024, 21:02

У Києві затримали громадянку РФ та її трьох спільників, які організували діяльність місць розпусти під виглядом роботи масажних салонів. Борделі знаходились у центрі міста. Про це повідомили в пресслужбі столичної поліції. Зловмисникам загрожує до семи...