"Паплюжать честь українського офіцера": Фаріон вимагає від Зеленського і Залужного "вжити заходів" щодо бійців "Азова"

Мовознавиця, колишня народна депутатка та викладачка Ірина Фаріон звернулася до президента, міністра оборони України та головнокомандувача ЗСУ з проханням «вжити заходів» щодо військових Азова, які розкритикували її слова про використання української мови серед захисників. Своє звернення Фаріон опублікувала у блозі у вівторок, 14 листопада, передають Патріоти України.

Вона вимагає покарати заступника командира 3-ої ОШБр майора ЗСУ Максима Жоріна і начальника штабу Азова майора Богдана Кротевича. На її думку, військові «паплюжать честь українського офіцера і кидають тінь на всю українську армію».

Зокрема Жорін різко відреагував на слова Фаріон, яка заявила, що не вважає українцями тих військових, які спілкуються російською мовою. Він «тричі послав» її «матом» у Telegram-каналі 3-ї бригади, сказала викладачка.

«До потурання воїнської честі», за словами Фаріон, долучився Кротевич (позивний Тавр), назвавши її посібницею російської пропаганди і, можливо, людиною з високим рівнем деменції.

Колишня нардепка вважає це хамською поведінкою. Вона заявила, що військові мають дотримуватися ст. 10 Конституції. Фаріон повідомила, що 13 листопада відправила своє звернення вищому керівництву держави.

В Україні можуть тимчасово скасувати відключення, а потім повернути найжорсткіший варіант графіків: Озвучено прогноз

субота, 27 липень 2024, 22:30

В Україні в серпні-жовтні значно скоротиться кількість відключень електроенергії. Однак вже взимку ситуація значно погіршиться: може повторитись сценарій липня, коли через спеку відключення тривали по 7 годин поспіль. Про це йдеться в публікації виданн...

Особлива "схема": На Тернопільщині чиновниця міськради брала хабарі сертифікатами відомого парфумерного магазину

субота, 27 липень 2024, 22:15

Чиновниця з Кременця отримувала хабарі у вигляді сертифікатів мережі косметики та парфумерії Brocard та на відпочинок у готелі. Депутатка міської ради спільно із заступником голови Кременця, старостою однієї з громад та директора комунального підприємс...