Пара з Нідерландів першою переїхала в надрукований дім (фото, відео)

Будинок був зроблений на 3D-принтері.

Photo: Bart van OverbeekeУ нідерландському Ейндговені в будинок, зведений з використанням технології 3D-друку заселилося подружжя з Амстердама. Як повідомляє кореспондент Укрінформу в Гаазі з посиланням на NL TIMES, пара отримала ключі від будинку в п’ятницю, передають Патріоти України.

70-річна Еліза Лутц і 67-річний Харрі Деккерс, колишні власники магазинів з Амстердама, отримали свій цифровий ключ - додаток, що дозволяє їм відкривати вхідні двері свого бунгало з двома спальнями одним натисканням кнопки

"Це красиво", - сказала Лутц. "Це схоже на бункер - ми відчуваємо себе в безпеці", - додав Деккерс.

«Мешканці першого в Нідерландах будинку, збудованого з використанням технології 3D-друку, отримали ключі від свого нового помешкання в п’ятницю. Будинок, перший із п’яти запланованих у проекті, знаходиться в Ейндговені», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що це перший придатний для проживання об’єкт з опірними стінами, виготовленими за технологією 3D-друку.

У будинку площею 94 кв м є вітальня та дві спальні.

Як повідомляв Укрінформ, бельгійська компанія Kamp C закінчила будівництво двоповерхового будинку з використанням технології 3D-друку.

Пара из Нидерландов первой в Европе переехала в сделанный на 3D-принтере дом. ВИДЕО

Друк був здійснений за допомогою найбільшого у Європі цементного принтера BOD2 компанії COBOD (Construction of Buildings on Demand - конструювання будинків на замовлення) протягом 15 днів, а споруджений будинок за кілька місяців, з урахуванням графіку навчання студентів, які працювали над проєктом.

The construction of a 3D printed house.

Будівництво розпочалося в листопаді 2019 року, коли принтер розмістили на будівельному майданчику та зібрали за допомогою крана. Після запуску BOD2 працює автономно, проте одна людина за комп’ютером має стежити за процесом роботи.

Kamp C також повідомила, що одна з компаній-партнерів розробляє спосіб будівництва басейнів за допомогою 3D-друку.

Будинок зняли 70-річна Еліза Лутц і 67-річна Харрі Деккерс, які в минулому володіли магазинами в Амстердамі. Оренда інноваційної споруди обходиться їм в 800 євро на місяць.

Як виглядає будинок усередині - дивіться на відео:


"Закрий рота і йди звідси": На Львівщині працівники ТЦК зупинили автівку волонтера (відео)

п’ятниця, 26 квітень 2024, 19:54

Працівники одного з Територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки (ТЦК та СП) потрапили у черговий скандал. Цього разу подія сталася у Львівській області. Про це повідомляє видання "Четверта студія", посилаючись на місцеві Telegram-кана...

Український футболіст потрапив у расистський скандал у Франції

п’ятниця, 26 квітень 2024, 19:43

Півзахисник Бордо Данило Ігнатенко запам’ятався скандалом у домашньому матчі 24-го туру французької Ліги 2, у якому його клуб переміг Дюнкерк з рахунком 2:0, передають Патріоти України. Як пише L’Equipe, у цьому поєдинку українець нібито обізвав футбол...