Пара зі США перетворила ядерну ракетну шахту на дивовижний замок (фото)

Ед і Діана Педен (Peden) купили ядерну ракетну шахту Atlas E часів Холодної війни і витратили останні 33 роки на перетворення її на підземний особняк.

Канзас, ймовірно, не те місце, де слід шукати замок, але не пропустіть цю перлину. Це унікальна споруда знаходиться всього в 40 км на захід від Топіки (Topeka) і переважно прихована під землею, зазначають Патріоти України.

Ед і Діана Педен (Peden) купили цю ядерну ракетну шахту Atlas E часів Холодної війни і витратили останні 33 роки на перетворення її на підземний особняк і замок, який вони протягом багатьох років пропонують в оренду на Airbnb.

Тепер подружжя Педен хочуть чогось простіше і поменше, тому вони найняли агента по нерухомості Метью Фулкерсона (Matthew Fulkerson), щоб той продав цей незвичайний будинок. Фулкерсон жив і працював там з Педенами протягом останніх 10 років.

Підземний особняк площею 1 672 кв. м продається «під ключ», тобто його можна купити і відразу в'їжджати, нічого не переробляючи. Цей замок - відмінний притулок від решти світу, що розкинувся на 174 014 кв. м землі за межами Топіки, штат Канзас...
Двері замку важать 47-тонн. Підземні входи-тунелі збереглися з тих часів, коли тут була ракетна шахта. Деякі частини будівлі, такі як старий ракетний відсік, все ще зберегли свій первісний вигляд, в той час як інші були повністю відремонтовані.

У замку є кілька центрів для відпочинку, а меблі можна придбати разом з нерухомістю. Затишний декор і м'яке освітлення можуть змусити вас практично забути про те, що ви перебуваєте під землею.

Тунелі довжиною 45 метрів ведуть до цього пульту управління запуском, який все ще перебуває своєму первісному місці.
На додаток до величезного підземного простору, тут є також надземна житлова площа. Також на землі є теплиця, що працює на сонячній енергії. У замку два комплекти з чотирьох сонячних панелей, які генерують енергію, а також дизельний генератор.

Хто б сумнівався: Міжнародні експерти знайшли порушення в справі Коломойського

п’ятниця, 26 квітень 2024, 12:27

У справі бізнесмена Ігоря Коломойського, який знаходиться під вартою за підозрою у заволодінні коштами «Приватбанку», є порушення одразу трьох статей Європейської конвенції з прав людини (ЄКПЛ). Такого висновку дійшли експерти моніторингової місії IAC ...

У фінському місті на кордоні з Росією зрізали прапор України

п’ятниця, 26 квітень 2024, 11:59

Український прапор, що майорів перед мерією фінсько міста Лаппеєнранта, за останній тиждень двічі зазнав вандалізму. Про це повідомляє Yle, передають Патріоти України. Невідомі обрізали мотузки, на яких тримався прапор, після чого він опинився на земл...