Пара знайшла в стінах 100-річного будинку віскі часів сухого закону і розкрила таємницю його старого власника (фото)

Пара з Нью-Йорка купила в невеликому селі Еймс будинок 1915 року, і коли їм натякнули, що його колишнім власником був бутлегер, вони відмахнулися від цього як від міської легенди. Усі сумніви розвіялися, коли під час ремонту подружжя виявило в стінах і підлозі 66 пляшок віскі часів сухого закону, пише CNN, передають Патріоти України.

"Наші стіни забиті міцними напоями! Не можу повірити, що чутки виявилися правдою! Будинок насправді належав підпільному торговцю алкоголем! - написав в Instagram щасливий господар Нік Драммонд. - Це було поховано в наших стінах майже 100 років, і ніхто не знав".

Фото: instagram.com/bootleggerbungalow/

Перший пакет з алкоголем випав зі стіни, коли чоловік знімав з фасаду старий сайдинг. Розгорнувши папір, він побачив всередині солому і запилену пляшку віскі. Потім в передпокої виявивили люк, і під мостинами лежало ще кілька пакетів з контрабандним віскі. По ходу ремонту нові власники знайшли понад 60 пляшок, маркованих як шотландський віскі Old Smuggler, що й досі випускається. За словами Драммонда, кожна пляшка була обгорнута цигарковим папером і соломою і упакована в пакети по шість штук.

Фото: instagram.com/bootleggerbungalow/

Фото: instagram.com/bootleggerbungalow/

Першим власником будинку-схованки був німець Адольф Хампфнер. Драммонд пішов до архіву і знайшов старі газети, в яких Хампфнер представлений як людина-загадка і фігурант багатьох скандалів.

"Це божевілля! Ми знаходимо всілякі судові справи і газетні статті про хлопця, який побудував наш будинок, Адольфа Хампфнера. Він помер при (можливо, підозрілих) обставинах 12 жовтня 1932 року. Єдиним свідком його смерті був виконавець його заповіту, - написав Драммонд . - У нього було багато псевдонімів, він був відомий як "загадкова людина з долини могавків" і "граф", хоча ніколи не було доказів його знатного походження, крім його власних заяв. Він втік від своєї сім'ї в Баварії, а його дружина пропала безвісти в 1912 році. У 1935-му її оголосили мертвою, але через рік знайшли живою на пляжі в Брукліні. У той час для місцевих жителів було загадкою, як він розбагатів. Йому належав місцевий банк, шкільний спортзал і 23 об'єкти нерухомості в Нью-Йорку і Нью-Джерсі. Після його смерті у вантажівці і на підприємствах було виявлено кілька секретних відсіків, але вони так і не змогли нічого довести! В його будинку також були розкидані папки з документи на різноманітну власність, рахунками в іноземних банках і псевдонімами. Була грандіозна драма навколо того, хто отримає статок після його смерті".

Фото: instagram.com/bootleggerbungalow/

Фото: instagram.com/bootleggerbungalow/

Тепер пара планує залишити порожні пляшки в будинку, а повні продати як мінімум за 1000 доларів кожну. Всього одну з них подружжя вирішило залишити для дегустації.


Є певна тенденція: Чому українські біженці повертаються з-за кордону - дослідження

четвер, 28 березень 2024, 9:59

Українські біженці повертаються з-за кордону з різних причин. Найчастіше - з емоційних, але є й інші важливі чинники, передають Патріоти України. Як вибір країни та рівень доходів українців впливає їхнє на рішення повернутися до України, РБК-Україна ро...

Донечці ветерана АТО потрібна допомога! Оголошено збір на реабілітацію Лізи (фото)

четвер, 28 березень 2024, 9:50

"Доброго дня, дорогі патріоти та чуйні серця! Багато з вас знають нашу родину та нашу історію. Вже 12 років в нашій сімʼї зростає прекрасна та життєрадісна донечка Ліза, та, на жаль, через тяжкі пологи вона отримала діагноз ДЦП", - написала у редакцію ...