Паразитів діставали з очей: Киянин небезпечно захворів через укуси... комарів

Київські лікарі зафіксували з початку 2021 року 3 випадки зараження гельмінтами, які живуть під шкірою людей. Рідкісне паразитарне захворювання спричиняють гельмінти роду Dirofilaria, які переносяться звичайними комарами, повідомляють Патріоти України.

У Київському міському центрі контролю та профілактики хвороб МОЗ зазначили, що всі випадки дирофіляріозу зафіксували на Лівому березі столиці. Двоє пацієнтів звернулися до медиків у Дарницькому районі та ще один – у Дніпровському.

Людина заражується при укусі інфікованим комаром, є випадковим хазяїном. Як правило в організм людини паразитує лише одна особина гельмінта.

Боротися з цими паразитами можна лише хірургічним шляхом

  • Згідно з офіційними даними, у двох випадках лікарям довелося видаляти гельмінтів з району лівого ока хворих. Ще одному пацієнтові пощастило більше – паразит оселився у його руці.
  • Медики витягли гельмінтів 7, 11 та 12 сантиметрів.
  • Потерпілим рекомендували специфічне та симптоматичне лікування зі спостереженням у лікарів протягом року.

Якими бувають симптоми дирофіляріозу

Відрізнити захворювання від інших досить легко, оскільки пацієнти скаржаться на ворушіння під шкірою. Крім того, у місці, де оселився гельмінт, з'являються набряк та почервоніння. Паразит може мігрувати під шкірою. За добу він може переміститися на 30 сантиметрів. З моменту безпосереднього укусу людини зараженим комаром до утворення пухлини може пройти від 1 місяця до 2 років.

Мобілізація громадян від 50 років буде чи ні? Нардеп пояснив нюанси

четвер, 26 вересень 2024, 23:55

Директива Командування Сухопутних сил дозволяє мобілізовувати чоловіків 50-60 років винятково за окремим мобілізаційним розпорядженням. Це підтвердив народний депутат, член комітету з нацбезпеки й оборони Верховної Ради Федір Веніславський у коментарі ...

Поки інші ледь зводять кінці з кінцями: Зарплати чиновників в Україні перевищили 55 тис. грн - хто отримує найбільше

четвер, 26 вересень 2024, 22:25

У серпні 2024 року середня зарплата в держустановах зросла на 44,6% і перевищила 55 тисяч гривень, причому керівники стратегічних установ, таких як НКРЕКП (Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг)...