Пасажирський літак здійснив термінову посадку через... нестерпно неприємний запах

Пасажирський авіалайнер, який виконував рейс Стамбул-Барселона, терміново повернувся в аеропорт, з якого вилетів, оскільки спрацювали датчики, які зафіксували неприємний запах. Як виявилося винуватцем смороду були тропічні фрукти дуріан у вантажному відсіку літака. Про це повідомляє турецьке видання TRT Haber, передають Патріоти України.

Пілот вирішив повернутися в аеропорт Стамбула, коли літак перебував над повітряним простором Болгарії. Під час експертиз, проведених у вантажному відсіку, з’ясувалося, що спрацювання датчиків було викликане тропічним фруктом під назвою дуріан, який виділяє важкий запах, коли дозріє.

Після цього пасажири іншим літаком вилетіли до Барселони. Дуріан, один із фруктів Південно-Східної Азії, має приємний смак, але після дозрівання викликає запах, який описують як суміш смороду гнилої цибулі, скипидару і неочищених стоків. Стійкий запах може зберігатися протягом кількох днів. Через це деякі готелі та служби громадського транспорту в Південно-Східній Азії забороняють ці фрукти.

У Москві палає і валиться завод, під рухнами можуть бути люди (відео)

п’ятниця, 3 травень 2024, 1:45

У Москві масштабна пожежа охопила завод із виробництва штучного каменю. . Горять три поверхи. Площа займання становить 2500 м², повністю обвалився дах будівлі, повідомляють росЗМІ. Надзвичайній ситуації надано другий ранг складності. . Для гасіння по...

"Бабуся" не дуже відрізнялася від сучасних: Обличчя неандертальки, яка жила 75 000 років тому (фото)

четвер, 2 травень 2024, 23:12

Британські археологи представили плід своєї довгої роботи – реконструйоване обличчя неандертальської жінки, яка померла 75000 років тому. Про це повідомляє видання "ScienceAlert", передають Патріоти України. Череп знайшли у 2018 році в печері Шанідар і...