Паспорти придбали за хабар, в Україні ніколи не бували: Роми обманювали швейцарську владу, прикидаючись... українцями

У столиці Швейцарії Берні виявили низку випадків зловживання українськими паспортами з боку ромів. Про це пише місцевий портал новин Nau, передають Патріоти України.

Щонайменше десять сімей ромів використовували отримані обманним шляхом або за хабар паспорта України для оформлення соцдопомоги у місті Берн. «Усі роми підозрюються у тому, що свої українські паспорти вони отримали обманним шляхом чи за допомогою хабара. Родини, ймовірно, взагалі не втекли від війни, тому що вони ніколи не бували в Україні або, принаймні, не були регулярно», – йдеться у публікації.

Начальник імміграційної поліції міста Берн, Олександр Отт зазначив: «Деяких людей уже зупинили, і про них повідомили до Державного секретаріату з питань міграції (SEM). Будь-яке скасування статусу захисту є відповідальністю федерального органу влади». «У разі нецільового використання виплачена соцдопомога підлягає поверненню», – додав він.

Родичів можуть шукати тижнями: У Канаді через дорожнечу поховання різко зросла кількість "непотрібних трупів"

неділя, 19 травень 2024, 19:43

У Канаді сталося "різке зростання" кількості покійних, яких ніхто не забирає з моргів. Про це йдеться в матеріалі Reuters, який опублікували 18 травня, передають Патріоти України. Тільки в самій густонаселеній канадській провінції Онтаріо, за даними її...

20-річний хлопець оформив опіку над молодшими сестрами, які залишились самі за кордоном після смерті матері

неділя, 19 травень 2024, 19:18

20-річний чернігівець Нікіта Полянецький оформив опіку над своїми молодшими сестрами, які опинилися самі ща кордоном після смерті матері. Історію родини розповідає "Суспільне Чернігів", передають Патріоти України. 20-річний Нікіта, 16-річна Даша та 11-...