Пастка Еразма Роттердамського: Науковиця із Кембриджа розповіла, як врятувалася із середньовічного туалету оборонної вежі

Фото: Instagram Dr Krisztina Ilko | Докторка Христина Ілько і вежа, в туалеті якої вона застрягла

Доктор Христина Ілько застрягла у ванній кімнаті свого коледжу Квінс. 33-річна жінка опинилася замкненою, коли важкі двері в туалет заклинило. Ситуація ускладнилася тим фактом, що ванна кімната була обладнана в середньовічній вежі. Колись у цій вежі жив філософ 16-го століття Еразм Роттердамський, пише The Telegraph.

Доктор Христина Ілько, туалет, вежа, кембридж

Жінка побоювалася, що опиниться в пастці на кілька днів після того, як не зможе відчинити дверний замок, внаслідок чого в четвер вона залишиться замкненою в кімнаті без вікон.

Кімнати не збиралися прибирати до понеділка, а це означало, що вона могла просидіти під замком понад 100 годин. Мобільний телефон вона з собою не брала, тому не могла покликати на допомогу.

Доктор Ілько розповіла, як вона намагалася вибити двері душовою лійкою, кликала на допомогу, але нічого не допомогло.

У підсумку вона постаралася заспокоїтися і розкрити замок тим, що знайшла в санвузлі.

Вона розповіла журналістам: "Я намагалася згадати, як довго людина може вижити на одній воді. І сподівалася, що не помру у вежі".

Забивши плече внаслідок невдалої спроби виламати двері, докторка Ілько просунула олівець для підведення очей у замкову щілину, щоб опустити засувку на іншій стороні, а потім використала ватяну паличку як гачок, щоб звільнитися.

Докторка Христина Ілько і предмети за допомогою яких вона вибралася з вежі

Вона розповіла, що є прихильницею вигаданого персонажа, який розв'язує проблеми МакГайвера, який надихнув її використовувати ці два предмети, щоб допомогти їй у втечі.

Вона додала: "Я була дуже щаслива і дуже горда тим, що змогла використати свій розум, щоб вибратися. Я відчула полегшення".

Докторка пожартувала, що іноді чує у вежі дивні звуки і думає, що це привид філософа Еразма Роттердамського. А після свого мимовільного ув'язнення вона припустила, що якщо помре в цій вежі, то приєднається до цього привида і стане легендою Кембриджа.

Христина припустила, що дверну засувку зламав сантехнік, який працював у санвузлі раніше того тижня.

Коледж відтоді зняв замок із дверей ванної, щоб уникнути таких неприємностей.

Докторка Ілько отримала ступінь магістра медієвістики в Центрально-Європейському університеті, а потім захистила докторську дисертацію з історії мистецтва в Пембрук-коледжі в Кембриджі.

Вона також є науковою співробітницею історичного факультету Оксфордського університету і пише книгу про шахи в середні віки.

Підношення Осірісу: Унікальні артефакти з золота і та інші важливі речі: Археологи знайшли скарби єгиптян VII - VI ст. до н.е.

субота, 27 липень 2024, 0:30

Археологи виявили 63 давньоєгипетські гробниці у провінції Дум’ят, яка колись була центром торгівлі. Досліджуючи поховання, вчені натрапили на численні артефакти, зокрема золоті прикраси та поховальні приношення, передають Патріоти України. Як пише Her...

На Уралі прорвало чергову дамбу водосховища. Населення рятується на дахах будинків (відео)

п’ятниця, 26 липень 2024, 23:30

У Челябінській області Росії прорвало дамбу Кіалімського водосховища. Вода швидко поширюється, затоплено велику кількість будинків. Про це повідомляють російські Telegram-канали в п'ятницю, 26 липня. За інформацією управління МНС у Челябінській област...