Пастка Еразма Роттердамського: Науковиця із Кембриджа розповіла, як врятувалася із середньовічного туалету оборонної вежі

Фото: Instagram Dr Krisztina Ilko | Докторка Христина Ілько і вежа, в туалеті якої вона застрягла

Доктор Христина Ілько застрягла у ванній кімнаті свого коледжу Квінс. 33-річна жінка опинилася замкненою, коли важкі двері в туалет заклинило. Ситуація ускладнилася тим фактом, що ванна кімната була обладнана в середньовічній вежі. Колись у цій вежі жив філософ 16-го століття Еразм Роттердамський, пише The Telegraph.

Доктор Христина Ілько, туалет, вежа, кембридж

Жінка побоювалася, що опиниться в пастці на кілька днів після того, як не зможе відчинити дверний замок, внаслідок чого в четвер вона залишиться замкненою в кімнаті без вікон.

Кімнати не збиралися прибирати до понеділка, а це означало, що вона могла просидіти під замком понад 100 годин. Мобільний телефон вона з собою не брала, тому не могла покликати на допомогу.

Доктор Ілько розповіла, як вона намагалася вибити двері душовою лійкою, кликала на допомогу, але нічого не допомогло.

У підсумку вона постаралася заспокоїтися і розкрити замок тим, що знайшла в санвузлі.

Вона розповіла журналістам: "Я намагалася згадати, як довго людина може вижити на одній воді. І сподівалася, що не помру у вежі".

Забивши плече внаслідок невдалої спроби виламати двері, докторка Ілько просунула олівець для підведення очей у замкову щілину, щоб опустити засувку на іншій стороні, а потім використала ватяну паличку як гачок, щоб звільнитися.

Докторка Христина Ілько і предмети за допомогою яких вона вибралася з вежі

Вона розповіла, що є прихильницею вигаданого персонажа, який розв'язує проблеми МакГайвера, який надихнув її використовувати ці два предмети, щоб допомогти їй у втечі.

Вона додала: "Я була дуже щаслива і дуже горда тим, що змогла використати свій розум, щоб вибратися. Я відчула полегшення".

Докторка пожартувала, що іноді чує у вежі дивні звуки і думає, що це привид філософа Еразма Роттердамського. А після свого мимовільного ув'язнення вона припустила, що якщо помре в цій вежі, то приєднається до цього привида і стане легендою Кембриджа.

Христина припустила, що дверну засувку зламав сантехнік, який працював у санвузлі раніше того тижня.

Коледж відтоді зняв замок із дверей ванної, щоб уникнути таких неприємностей.

Докторка Ілько отримала ступінь магістра медієвістики в Центрально-Європейському університеті, а потім захистила докторську дисертацію з історії мистецтва в Пембрук-коледжі в Кембриджі.

Вона також є науковою співробітницею історичного факультету Оксфордського університету і пише книгу про шахи в середні віки.

В Україні готуються помітно переписувати курс долара: Ось чого очікувати в банках у вересні

субота, 31 серпень 2024, 23:40

В українських банках очікується суттєва зміна курсу готівкового долара - насамперед, у продажу. За прогнозами, протягом наступного тижня (2-8 вересня) вартість американської валюти в них перебуватиме в межах 41,2-41,8 грн, передають Патріоти України. В...

Масштабні відключення світла будуть тривати? Яку нову тактику обстрілу використала Росія

субота, 31 серпень 2024, 23:25

Масштабні відключення світла в Україні пов'язані з особливістю атаки Росії на енергосистему країни 26 серпня. Річ у тім, що ворог використовував ракети з касетною бойовою частиною – щоб збільшити площу ураження, передають Патріоти України. Про це повід...