Пацієнти одужують за тиждень: Лікарі зробили прорив у лікування одного з видів раку

Чоловіків з раком простати можна вилікувати протягом тижня завдяки швидкому розвитку променевої терапії, передають Патріоти України.

Днями починається клінічне випробування, щоб з'ясувати, чи безпечно проводити променеву терапію в двох великих дозах. У разі успіху це означатиме, що лікування раку простати може зайняти кілька днів, а не тижнів.

В даний час чоловікам потрібно 20 сеансів променевої терапії, які зазвичай проводяться кожен будній день протягом місяця. Лікарі Лондонської лікарні Royal Marsden хочуть з'ясувати, чи можна це замінити двома великими дозами.

Рак простати-найпоширеніший вид раку у чоловіків. Лікування включає хірургічне втручання, гормональну терапію та променеву терапію.

Третина чоловіків проходять променеву терапію, і, якщо вона проводиться на ранній стадії захворювання, вона виліковує приблизно вісім з десяти з них.

Мета дослідження Royal Marsden-з'ясувати, чи може воно зробити променеву терапію більш зручною, якщо буде потрібно всього два сеанси.

Керівник дослідження доктор Елісон Три сказала, що пацієнти можуть "прийти, вилікуватися, продовжити нормальне життя і повністю забути про свій рак".

Скорочення кількості сеансів до двох також заощадило б національним інститутам мільйони доларів і дозволило б відділенням променевої терапії лікувати більше пацієнтів.

Зменшення кількості сеансів стало можливим завдяки можливості більш точно сфокусувати променеву терапію на пухлини. Це знижує ймовірність ураження здорових тканин, а це означає, що можна давати більш сильні дози.

Легендарний тренер назвав найкращого футболіста України

четвер, 25 квітень 2024, 23:55

Колишній тренер збірної України та Динамо Йожеф Сабо оцінив якість гравців національного чемпіонату, передають Патріоти України. За словами іменитого фахівця, найкращим гравцем є Володимир Бражко. «Немає в нас класних футболістів. Для мене № 1 — це Бра...

"Який із баби воїн!?": Олена Білозерська розповіла, як взяла зброю до рук

четвер, 25 квітень 2024, 23:41

Олена Білозерська – військова, яку час від часу "ховає" російська пропаганда. Вона вже не один рік захищає нашу державу на передовій, хоча раніше оточуючі ставилися до її бажання скептично воювати. В інтервʼю "Українській правді" вона розповіла, що час...