Пекельні батюшки Ірода Х*йла: РПЦ зізналася, що допомагала ГРУ в окупації Криму "божественним втручанням"

Ці особи в рясах, відкинувши канони православ'я, давно служать не стільки Богу, як "московському Кесарю" і його кривавим справам

Отець Димитрій на тлі бронеавтомобіля "Тигр". Березень 2014 рік

Шість років тому в окупації Криму Росією брали участь священики Російської православної церкви. Як пише " Медуза ", священики РПЦ брали участь в захопленні півострова на запрошення Міністерства оборони РФ, зазначають Патріоти України.

"Було прийнято рішення викликати з Пітера отця Димитрія (Василенкова, заступника голови відділу по взаємодії зі збройними силами та правоохоронними установами Санкт-Петербурзької єпархії) – і ми з ним почали об'їжджати поки що ще українські військові частини", – розповів ветеран спецназу ГРУ, який брав участь в переговорах з українськими військовими.

Під українським військовим частинам в Криму російські священики ходив в оточенні козаків, яких завезли з Красноярська, РФ.

"Ворота частин відкривалися через священика. Інакше нас би викинули просто з частини. А козаки забезпечували кіпеж: якщо вже з'являється купа якихось незрозумілих російських громадян, то вже треба щось робити", – відзначав ГРУшник.

Сам отець Димитрій визнав, що "був в Криму по лінії Міноборони". При цьому захоплення півострова він вважає "божественним втручанням".

"А що це, як не дивина Боже? Господь не допустив кровопролиття", – зазначив священик РПЦ.

Також участь в окупації російський священиків підтвердив архієпископ Сімферопольський і Кримський Климент.

"Всі вони їхали через Керченську (поромну) переправу з козаками: автобуси формувалися на території Краснодарського краю, а потім приїжджали на територію Криму", – згадував Климент.

Відомо, що священики РПЦ прибували в основному з Підмосков'я і Санкт-Петербурга.

Як повідомляв, рівно шість років тому, 16 березня 2014 року, в контрольованій російськими військовими АР Крим було проведено незаконний референдум про приєднання півострова до Росії.

"Після найтемнішої ночі приходить день... Ми знаємо, що після підступної кровожерливої російської агресії настане наша Перемога!": Головнокомандувач Сирський звернувся до співвітчизників

неділя, 5 травень 2024, 9:32

Головнокомандувач Збройних сил України Олександр Сирський у день Воскресіння Христового звернувся до воїнів та всіх українців. . Він привітав зі святом Великодня всіх українських військовослужбовців, які нині не можуть розділити радість цього святково...

В Україні будуть призначати пенсію за новими правилами: Що змінили в законі

неділя, 5 травень 2024, 9:14

В Україні ухвалили новий закон, який дозволить зараховувати при розрахунку пенсії стаж, набутий в інших крахнах. Зокрема, враховуватиметься страховий стаж, набутий в інших країнах, навіть якщо з цією країною не укладено угоду щодо пенсійного забезпечен...