Пекельні перевезення: За загибель жінки, яка випала із маршрутки в Одесі, ніхто не відповість

Будучи особою, відповідальною за експлуатацію транспортного засобу, керуючи автобусом «БАЗ А079.23», що належить іншій особі, водій халатно поставився до виконання покладених на нього обов'язків.

У четвер, 28 травня, Біляївський районний суд Одеської області виніс вирок водієві автобуса сполученням Одеса - НАТІ, з салону якого в листопаді 2018 року на повному ходу випала 36-річна пасажирка. Її в стані коми забрала «швидка». Жінка померла в лікарні на п'ятий день після НП, передають Патріоти України.

Інцидент стався в селі Нерубайське Біляївського району, неподалік від меморіалу «Одеські катакомби». Суд встановив, що вказаний автобус виявився неправильно обладнаним: задні двері не повинні були відкриватися. Тим більше на ходу. На повороті пасажирку, що стояла в самому кінці салону, відкинуло на двері, які чомусь відкрилися.
Суд в принципі погодився з висновками слідства, визнавши водія винним у грубому порушенні експлуатації транспорту (ст. 287 Кримінального кодексу України). Встановлено, що, будучи особою, відповідальною за експлуатацію транспортного засобу, керуючи автобусом «БАЗ А079.23», що належить іншій особі, водій халатно поставився до виконання покладених на нього обов'язків.
«Згідно з технічними характеристиками заводу-виготовлювача, автобус не передбачений для перевезення стоячих пасажирів, а тільки 29 сидячих - за кількістю наявних посадочних місць. Крім того, задні двері не призначені для посадки-висадки пасажирів при звичайній експлуатації автобуса. Вони служать лише аварійним виходом в разі екстреної евакуації пасажирів», - йдеться в судовому рішенні.
Проте водій порушив правила перевезення, дозволив посадку пасажирів, чисельність яких перевищувала кількість сидячих місць, після чого почав рух. Суд засудив водія до трьох років позбавлення волі. Правда, з річною відстрочкою і без позбавлення права керувати транспортними засобами.

Військкомат надіслав повістку журналісту, який помер у жовтні минулого року

субота, 20 квітень 2024, 15:05

Оболонський районний територіальний центр комплектації та соціальної підтримки (ТЦК) Києва надіслав повістку на адресу спортивного журналіста Артема Франкова, який помер у жовтні минулого року. Про це повідомляє Telegram-канал Artем Frankov official, п...

У Львові 50-річний чоловік безжально вбив рідну матір

субота, 20 квітень 2024, 14:19

У Львові 50-річний чоловік вбив власну матір. Тепер йому загрожує до десяти років тюрми. Про це повідомили у поліції Львівської області, передають Патріоти України. Повідомлення про тіло жінки без ознак життя у квартирі одного з будинків на вулиці Горо...