"Пекло на землі. Весь час живеш у страху": Звільнений водій розповів про знаходження в полоні НЗФ "ЛНР" (відео)

У червні 2019 Едуард Алоян був засуджений за «державну зраду» до 12 років 2 місяців позбавлення волі.

Сьогодні в рамках обміну утримуваними особами був звільнений житель Алчевська (Луганська область) Едуард Алоян, засуджений в «ЛНР» за «зраду батьківщині». Своїми першими емоціями він поділився з журналістами, передають Патріоти України.

У 2018 році Едуард Алоян, який здійснював пасажирські перевезення через лінію розмежування, був затриманий «силовиками» так званої «ЛНР». У червні 2019 він був засуджений за «державну зраду» до 12 років 2 місяців позбавлення волі. Едуард розповів, що перебуваючи в полоні підписав все, що вимагали члени НЗФ, проте повідомити, що саме, він не може. Відповідаючи на питання журналіста про те, що він відчуває зараз, на свободі, він сказав: «Друге народження. Реально друге народження. Сьогодні, 29 грудня, я народився вдруге. Я відчуваю себе вільно, я можу просто ходити і ніяка "собака" не буде "гавкати" і не скаже мені: стій, руки за спину, і мені ніхто стусанів не даватиме».

Едуард Алоян порівняв катівні НЗФ «ЛНР» з пеклом на землі. За його словами, весь цей час його не покидало відчуття страху. «Пекло на землі просто. Весь час, в будь-який час, ти живеш в страху. Так, коли тебе засудили, тебе вже ніхто не б'є, лояльно до тебе ставляться, але все одно - це пекло на землі, це в'язниця, тим більше - особливо небезпечний режим», - сказав колишній полонений.

Про подальші плани він сказав мало. Повідомив тільки, що жити планує тільки в Україні. Едуард подякував керівництву країни, яке запросило його сім'ю до Києва, і найближчі люди зустрінуть його відразу після прибуття.

Користувачі мережі, очевидно знали раніше героя сюжету, написали: «Хороший дядько Едік. Коли возив народ, так і грошей бувало не брав. Не "трусився" за ними».

Оце так: Україна повідомила Єврораду про частковий відступ від конвенції з прав людини

понеділок, 29 квітень 2024, 10:30

На час воєнного стану військове керівництво України має право обмежувати свободу пересування громадян, оглядати речі та примусово вилучати приватне чи комунальне майно для державних потреб в умовах воєнного стану, згідно з оновленим переліком прав і св...

Що буде із субсидією, якщо дружина з дітьми за кордоном, а чоловік залишився в Україні

понеділок, 29 квітень 2024, 9:55

Нерідко українські сім'ї стикаються з питанням: що буде із субсидією, якщо дружина і дитина за кордоном, а чоловік залишився, передають Патріоти України. У Пенсійному фонді пояснили, що до складу домогосподарства включаються всі особи, які зареєстров...