"Пенісова змія": Незвичних черв'яг кумедної форми виявили поблизу Маямі (фото)

У містечку Тамаямі, поблизу міжнародного аеропорту Маямі, виявили дивних істот, яких у народі називають "змії-пеніси". Ці тварини відомі як цецилії і є вихідцями з Колумбії та Венесуели, інформують Патріоти України.

Цецилії можуть мати розміри від кількох сантиметрів до півтора метра у довжину. Вони дуже погано бачать, відповідно звідси і отримали свою назву: з латини "Caeciliidae" – "сліпий". У деяких слов'янських мовах його відповідник – "черв'яги". Хоч у народі їх просто називають "зміями-пенісами".

Як вони опинилися у Маямі: вперше за історію

Таку "змійку-пеніса" піймали у прісноводному каналі неподалік міжнародного аеропорту Маямі. Вперше такого типу цецилія виловили на цьому ж місці біля Тамаямі у 2019 році. До того на території Північної Америки живими їх не зустрічали. Археологи знаходили хіба скам'янілі рештки, яким понад 170 мільйонів років.

Влітку 2021 року такого черв'ягу знову виловили у тому самому каналі. Його ДНК порівняли з попередньою знахідкою. Є підтвердження, що це ті самі ж цецилії виду Typhlonectes natans.

Таких тваринок деякі любителі екзотики зазвичай утримують в акваріумах у приміщенні. Науковці підозрюють, що просто хтось викинув своїх "небажаних домашніх тварин" у канал.

Комісія з охорони дикої природи Флориди стверджує, що цецилії не шкідливі. Цей вид живе в теплих повільних течіях з великою кількістю рослинності. Канал, у якому виловили цецилія, нагадує його рідне середовище існування. Тут він вповні міг би проживати і розмножуватися.

"Пенісова змія" має пару чуттєвих щупалець між очима та ніздрею, які допомагають їй виявляти їжу, яку вона вириває десятками голчастих зубів.

Синоптики попереджають про сильні заморозки в Україні: Де різко знизиться температура

четвер, 18 квітень 2024, 9:50

Синоптики попереджають про суттєве погіршення погоди та зниження температури в Україні. Так, у низці регіонів очікуються заморозки. Про це повідомили в Укргідрометцентрі, передають Патріоти України. Синоптики попереджають про небезпечні та стихійні мет...

Тису перепливати не знадобилось: На Закарпатті ухилянт епічно обвів навколо пальця прикордонників та втік в Угорщину, де його радісно прийняли

четвер, 18 квітень 2024, 9:32

Вартові кордону виявились явно не готовими до такого шустрого клієнта у 50 років з гаком. На Закарпатті чоловік на КПП "Астей" (Лужанка) вирвався від прикордонників і втік в Угорщину. . Як повідомляє журналіст Віталій Глагола з посиланням на джерела ...