Пенсії перестануть платити тим, хто не виконає одну умову: Названо дату та правило

В Україні для отримання виплат у 2024 році внутрішньо переміщені особи до 31 березня поточного року мають пройти ідентифікацію в АТ "Ощадбанк" або в Пенсійному фонді України. Без ідентифікації пенсії виплачувать перестануть, передають Патріоти України.

Про це йдеться в повідомленні Пенсійного фонду України. У випадку непроходження ідентифікації до 31.03.2024 року пенсія не буде виплачуватись, а накопичуватиметься на розрахунковому рахунку пенсіонера до моменту проходження ним ідентифікації. Після проходження пенсію перерахують на рахунок пенсіонера з місяця, у якому припинилось фінансування виплати.

Пройти ідентифікацію можна у такі способи:

  • Особисто: звернутися до відділення АТ "Ощадбанк" або до будь-якого сервісного центру Пенсійного фонду України з документом, що посвідчує особу (паспорт громадянина України).
  • Через особистий кабінет на вебпорталі електронних послуг Пенсійного фонду України за допомогою віддаленого кваліфікованого електронного підпису "Дія.Підпис" ("Дія ID"), створеного за допомогою мобільного додатка Єдиного державного вебпорталу електронних послуг.
  • За допомогою відеоконференцзв’язку в територіальному органі Пенсійного фонду України.
  • В закордонній дипломатичній установі України отримати документ, який посвідчує, що фізична особа є живою, якщо пенсіонер з числа ВПО перебуває за кордоном.

Оригінал посвідчення разом із заявою можна направити поштою рекомендованим листом, або в сканованому вигляді – через вебпортал Пенсійного фонду України з використанням засобів кваліфікованого електронного підпису.

Диву даєшся, звідки древні знали такі технології більше 4,5 тисяч років тому: Науковці з'ясували, як зводили найдавнішу зі славетних пірамід Єгипту

субота, 27 липень 2024, 14:45

Досліджуючи околиці піраміди Джосера, вчені знайшли ймовірний спосіб, яким стародавні єгиптяни доставляли кам’яні блоки для будівництва небаченої доти за розмірами споруди, що стала передвісницею знаменитих трьох великих пірамід поблизу Гізи, зазначают...

Настільки підготовленому ухилянту треба у школу морських диверсантів: На Дунаї українські прикордонники затримали чоловіка, який намагався на підводному скутері дістатися Румунії (фото)

субота, 27 липень 2024, 14:30

Під час патрулювання державного кордону на річці Дунай прикордонники виявили 38-річного чоловіка, який вплав намагався незаконно потрапити до Румунії, передають Патріоти України з посиланням на Держприкордонслужбу. . "Кмітливого "плавця" охоронці корд...