Пенсіонери мають право на аліменти від своїх дітей: Літній українець відсудив у доньки чверть її доходу до кінця життя

Таращанський районний суд на Київщині зобов'язав жінку до кінця життя віддавати її батькові чверть усіх своїх доходів. Позов із такою вимогою подав сам батько, який стверджує: він потребує допомоги, а дочка нічого ніяк не допомагає. Про це йдеться у матеріалах справи №2/379/268/23, передають Патріоти України.

Так, у вересні 2023 року українець подав до суду проти своєї доньки з вимогою призначити йому аліменти. Свій позов він пояснив тим, що свою пенсію витрачає на ліки і ледве вистачає на харчування. Живе чоловік один. А у серпні 2023-го переніс операцію, на яку витратив 25 тис. грн.

"Більшу частину пенсії витрачає на ліки, тому на харчування йому ледве вистачає коштів. У зв'язку з чим просить суд стягнути з дочки на його користь аліменти у розмірі чверті її місячних доходів для підтримки матеріального становища, здоров'я та життя.

Відповідно до Сімейного Кодексу, діти зобов'язані утримувати своїх дорослих батьків, якщо вони потребують такої допомоги. При цьому, згідно зі статтею 204 СК України, щоб звільнитися від обов'язку утримувати своїх батьків, потрібно, щоб самі батьки ігнорували батьківські зобов'язання.

"Суд дійшов висновку про стягнення з відповідача на користь позивача аліментів у розмірі 1/4 частини всіх видів заробітку (доходу) щомісяця, починаючи з 01.09.2023 та довічно", – йдеться у матеріалах справи.

Диву даєшся, звідки древні знали такі технології більше 4,5 тисяч років тому: Науковці з'ясували, як зводили найдавнішу зі славетних пірамід Єгипту

субота, 27 липень 2024, 14:45

Досліджуючи околиці піраміди Джосера, вчені знайшли ймовірний спосіб, яким стародавні єгиптяни доставляли кам’яні блоки для будівництва небаченої доти за розмірами споруди, що стала передвісницею знаменитих трьох великих пірамід поблизу Гізи, зазначают...

Настільки підготовленому ухилянту треба у школу морських диверсантів: На Дунаї українські прикордонники затримали чоловіка, який намагався на підводному скутері дістатися Румунії (фото)

субота, 27 липень 2024, 14:30

Під час патрулювання державного кордону на річці Дунай прикордонники виявили 38-річного чоловіка, який вплав намагався незаконно потрапити до Румунії, передають Патріоти України з посиланням на Держприкордонслужбу. . "Кмітливого "плавця" охоронці корд...