Перед людством зажевріла надія: Другої хвилі COVID-19 може не бути, - високопосадовець ВООЗ

У деяких країнах почався другий пік епідемії коронавірусу. При цьому другої хвилі Covid-19 може не бути. Про це на брифінгу заявив глава програми ВООЗ з надзвичайних ситуацій в області охорони здоров'я Майкл Райан, зазначають Патріоти України.

"Упевненості в тому, що буде друга хвиля, немає. Це наукове припущення, засноване на тому, що ми знаємо про коронавіруси та респіраторні віруси. Те, що відбувається зараз у багатьох країнах - це не друга хвиля. Це другий пік першої хвилі там, де вірус не був в достатній мірі пригнічений, щоб не допустити передачі вірусу в тому ж періоді часу", - зазначив Райан.

За його словами, новий пік зараження небезпечний тим, що збільшиться або ендемічність вірусу, або постійний рівень захворюваності. Також Райан назвав інформацію про нову хвилю спекулятивною.

"З самого початку цієї хвороби було багато спекуляцій про те, що буде, коли зміниться сезон. Завжди важко прогнозувати, що станеться з новим вірусом", - додав він.

Житель Тернополя намагався відправити за кордон посилки з унікальними древніми скам'янілостями, але втрутилася митниця (фото)

четвер, 25 квітень 2024, 22:44

Тернополянин спакував три посилки із десятьма древніми каменями із відбитками істот, що належать до унікальних палеонтологічних зразків. Про це йдеться у повідомленні Київської митниці, передають Патріоти України. Цінні артефакти мали прямувати до США,...

"Ми не віддаємо борг державі, а боремося за власне майбутнє", - комбриг "Холодного Яру"

четвер, 25 квітень 2024, 22:03

Проведення демобілізації до закінчення війни є поганою ідеєю. Щоб бійці могли перепочити після виснажливих боїв, потрібно проводити ротації, а для цього потрібно мобілізувати більше людей. Таку думку висловив командир 93-ї окремої механізованої бригади...