"Перед очима тисяч паломників і туристів": Археологи зробили "сенсаційне" відкриття на місці, де воскрес Ісус

Археологи знайшли давно втрачений вівтар біля Храму Гробу Господнього в Єрусалимі. Сенсаційне відкриття було зроблено випадково, коли будівельники перевернули гігантську кам'яну плиту, яка лежала біля стіни святині, де воскрес Ісус, передають Патріоти України.

Вважалося, що вівтар був знищений під час пожежі в 1808 році. А виявилось, він щодня був перед очима сотень паломників, які ще й регулярно розфарбовували його графіті, не підозрюючи, що це неоціненний християнський артефакт, пише DailyMail.

Місце Храму Гробу Господнього визначено як святиню розп’яття та гробниці Ісуса. Щороку тут налічують близько чотирьох мільйонів відвідувачів. І жоден із них досі не помічав особливості цієї масивної брили, яка має 2.5 метри завдовжки й 1.5 метри завширшки.

Коли будівельними вирішили забрати від стін Храму Гробу Господнього камінь, який тут стояв давно, то побачили перед собою щось надзвичайне. Зі зворотного боку плита була прикрашена стрічковими орнаментами, які були характерними для римської традиції в середні віки. Згодом науковці ще побачили на камені чіткі позначки, які демонструють, що це був вівтар, освячений у 1149 році.

Команда дослідників з Австрійської академії наук (OeAW), яка першою розпочала вивчати знайдений вівтар наголосила, що для істориків ця знахідка є сенсацією в кількох аспектах.

"Вже той факт, що плита могла так довго залишатися прихованою в такій інтенсивно досліджуваній будівлі, як Храм Гробу Господнього, перед очима тисяч паломників і туристів щодня – є неймовірним", – написали дослідники.

Церква Гробу Господнього, діаметр якої перевищує 1645 метрів, була побудована на вершині римського храму, присвяченого богині Венері, у 335 році нашої ери. Під час будівництво тут було розкрито могилу, яка, як вважають, належить Ісусу Христу.

Церква Гробу Господнього була знищена перською армією в 614 році та майже повністю повторно зруйнована в 1009 році. А у 1800-х роках храм зазнав нищівної пожежі, в якій, як вважалося, вівтар було втрачено.

Музичний фестиваль "Рандеву" в Юр Малі: Вєрка Сердючка зі сцени звернулася до Алли Пугачової (відео)

субота, 27 липень 2024, 18:00

26 липня, стартував щорічний музичний фестиваль "Рандеву" в Юрмалі, який організувала латвійська співачка Лайма Вайкуле. Не секрет, що на захід вона запросила і українських виконавців, зокрема, Настю Каменських, Макса Барських, ALEKSEEV та Вєрку Сердюч...

В Україні різко змінилася кількість пенсіонерів: Що відбувається

субота, 27 липень 2024, 17:35

В Україні, незважаючи на старіння населення, кількість пенсіонерів знижується вже впродовж багатьох років. Наприклад, ще в січні 2020-го, згідно з даними ПФУ, їх було 11,3 млн. За весь час їхня кількість незначно зростала всього кілька разів: у квітні ...