Перед цим привів у бойову готовність: Розлючений чоловік жбурнув гранату у власну сестру

У суботу 19 серпня у селі Леб'яже (Красноградський район Харківщини) пролунав вибух. Повідомлення про це надійшло до поліції близько 20:00. Правоохоронці виїхали за адресою. Вони з'ясували, що 40-річний п'яний чоловік посварився із сестрою та кинув у неї гранату, передають Патріоти України.

Жінка зуміла відкинути її. "Зловмисник в стані алкогольного сп'яніння під час конфлікту закинув приведену у бойову готовність гранату РГД-5 за комірець жінці. Постраждала встигла дістати та відкинути боєприпас до детонації на безпечну від себе відстань", — розповіли у Головному управлінні Нацполіції у Харківській області.

Поліція затримала чоловіка. Під час обшуку у нього вдома знайшли ще один споряджений корпус бойової ручної протипіхотної гранати Ф-1. Чоловікові оголосили підозру за ч. 2 ст. 15, ч. 2 ст. 115 (замах на умисне вбивство) і ч. 1 ст. 263 (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає до 15 років в'язниці або довічне позбавлення волі.

В Україні можуть тимчасово скасувати відключення, а потім повернути найжорсткіший варіант графіків: Озвучено прогноз

субота, 27 липень 2024, 22:30

В Україні в серпні-жовтні значно скоротиться кількість відключень електроенергії. Однак вже взимку ситуація значно погіршиться: може повторитись сценарій липня, коли через спеку відключення тривали по 7 годин поспіль. Про це йдеться в публікації виданн...

Особлива "схема": На Тернопільщині чиновниця міськради брала хабарі сертифікатами відомого парфумерного магазину

субота, 27 липень 2024, 22:15

Чиновниця з Кременця отримувала хабарі у вигляді сертифікатів мережі косметики та парфумерії Brocard та на відпочинок у готелі. Депутатка міської ради спільно із заступником голови Кременця, старостою однієї з громад та директора комунального підприємс...