Перед завершальним колом всі мають по три очки: Бельгія обіграла Румунію на Євро-2024, заплутавши ситуацію у групі, де виступає Україна (відео)

Бельгія — Румунія

У групі збірної України склалася заплутана ситуація

У суботу, 22 червня, на чемпіонаті Європи-2024 з футболу відбувся завершальний матч другого туру в групі Е. Закривали ігровий день Бельгія та Румунія.

Збірна Бельгії здобула першу перемогу на Євро-2024 з футболу. У другому турі бельгійці обіграли Румунію (2:0).

Бельгія розпочала чемпіонат Європи з мінімальної поразки від Словаччини (0:1). І у другому турі мала зіграти проти іншого лідера групи: Румунія сенсаційно розгромила Україну з рахунком 3:0.

Перемога у матчі проти Бельгії могла вивести достроково у плей-оф збірну Румунії. Натомість бельгійці навіть у випадку поразки від румунів зберігали теоретичні шанси на плей-оф.

Як минув матч Бельгія — Румунія?

  • Вже на 73-й секунді Бельгія відкрила рахунок у матчі. Після скидання від Ромелу Лукаку гольового удару завдав півзахисник Юрі Тілеманс — 1:0.
  • Попри швидкий пропущений м'яч, Румунія одразу ж побігла відіграватися. На п'ятій хвилині після подачі з кутового пробивав захисник Раду Драгушин, однак голкіпер бельгійців Кун Кастельс відбив м'яча з-під перекладини.
  • До кінця першої половини зустрічі більшу кількість моментів створили футболісти збірної Бельгії. Румунія відповіла на них своїми в останню 5-хвилинку тайму.
  • Активніше румуни розпочали і другий тайм. Моменти мали Денис Ман і Валентін Міхейле, однак не змогли їх реалізувати.
  • Натомість Бельгія подвоїла рахунок у матчу. Спершу VAR скасував гол Ромелу Лукаку через офсайд (форварда бельгійців вже втретє позбавили забитого м'яча на турнірі). Однак на 79-й хвилині гол Бельгії вже було зараховано — після передачі від голкіпера Куна Кастельса забив півзахисник Кевін Де Брейне.

Євро-2024. Другий тур

Бельгія — Румунія 2:0

Голи: Тілеманс, 2, Де Брейне, 79

Після двох турів в усіх чотирьох збірних по 3 очки. Найгіршою ж командою є Україна — має різницю м'ячів -2.


Початок переговорів з ЄС: Починайте виконувати!

п’ятниця, 28 червень 2024, 1:07

Початок переговорів про вступ до ЄС – це не подарунок для влади і не приз глядацьких симпатій. Це – визнання героїчної боротьби української Армії за підтримки Народу. Але це також – певне, остання сходинка, на яку пускають авансом. Далі – дуже складна ...

Є загиблі та поранені: у Словаччині сталася аварія автобуса та поїзда з українцями (відео)

четвер, 27 червень 2024, 23:55

За словами журналіста Віталія Глаголи, кілька постраждалих перебувають у важкому стані. Серед постраждалих водій автобуса і водій поїзда, пасажири поїзда не постраждали. . Близько шостої вечора 27 червня поїзд Будапешт-Прага, в якому перебували громад...