Передача Києво-Печерської Лаври до ПЦУ: УПЦ МП проводить опитування, чи вийдуть віряни на протести (скріншот)

29 квітня петиція до президента щодо розірвання договору оренди Києво-Печерського монастиря між державою та УПЦ МП та передачі його ПЦУ набрала 25 тис. голосів.

Буковинська єпархія УПЦ МП опитує вірян чи готові ті вийти на протести, якщо Лавру передадуть ПЦУ. Голосування щодо можливих протестів на "захист святинь" оприлюднили на сторінці Буковинської єпархії УПЦ МП у Facebook, передають Патріоти України.

"Чи готові ви вийти на захист православних святинь за прикладом народу Чорногорії (з дотриманням норм карантину), в разі розгляду та підтримки Президентом України В.Зеленським петиції про незаконну передачу Києво-Печерської лаври штучноутвореній релігійній організації ПЦУ?" - запитують на сторінці єпархії.

У голосуванні взяли участь 4 тис. користувачів. Станом на 10 ранку 95% людей, що взяли участь в голосуванні висловились "за" протести.


"Я однозначно повернуся": Мілевський розповів, які функції хоче виконувати в київському "Динамо"

середа, 24 квітень 2024, 23:16

Колишній нападник київського Динамо та збірної України Артем Мілевський хоче працевлаштуватися у столичному клубі, інформують Патріоти України. У коментарі SportArena ексфутболіст заявив, що хотів би шукати для Динамо нападників, які схожі на нього. «Я...

Титулований український плавець розповів, чому у ТЦК відмовились брати його в армію

середа, 24 квітень 2024, 21:41

Відомий український плавець, який нині працює в Європі, Олег Лісогор пригадав, як на початку повномасштабного вторгнення вирішив піти в армію, передають Патріоти України. «Перші пару тижнів в мене були свої клопоти у Броварах. Потім пішов до ТЦК. Я ж і...