Перегрів та витрата батареї: Названо головні ознаки того, що ваш смартфон зламали

Незважаючи на те, що нове покоління смартфонів дедалі сучасніше, ніж попереднє, це не означає, що їх неможливо зламати. Хакери знаходять способи проникнути через різні ступені захисту та продовжують зламувати десятки тисяч пристроїв щодня, передають Патріоти України.

Ми розповімо, на які ознаки вашого смартфона варто звернути увагу, щоби переконатися, що він не зламаний.Незалежно від операційної системи (Android або iOS), ваш смартфон може бути мішенню для зловмисників.

Найпоширеніші ознаки злому смартфона

Підозрілі додатки та спливаючі вікна

Якщо ваш смартфон був зламаний, ви помітите додатки, які вам абсолютно незнайомі, незалежно від того, наскільки вони можуть надійними виглядати. Дуже часто хакери встановлюють на телефон жертви шкідливе програмне забезпечення, замасковане під звичайні програми, на кшталт антивірусів, ліхтариків і камер, які насправді шпигують за користувачами і крадуть інформацію.

Також варто звернути особливу увагу на спливаючі вікна або рекламу, помічені рейтингом X, який зазвичай використовується для фільмів, призначених тільки для дорослих.

Смартфон перегрівається без причини

Сам собою перегрів телефону не є 100% ознакою злому. Адже причини можуть бути різні, зокрема, неправильна зарядка. Однак, зверніть увагу, що якщо ви активно не користуєтесь смартфоном і не заряджаєте його, а він все одно перегрівається, тоді це може говорити про те, що пристрій зламали. Деякі шкідливі програми можуть споживати велику кількість ресурсів телефону, що призводить до перегріву.

Батарея смартфона швидко сідає

Перш за все, переконайтеся, що смартфон не розряджається через те, що ви постійно ним користуєтеся. Але з іншого боку, дійсно, зламані смартфони розряджаються зазвичай швидше, ніж звичайно. Це може бути викликано встановленням хакером шкідливого коду або програми на ваш телефон, що, у свою чергу, негативно позначається на продуктивності та призводить до швидшого розряду батареї.

Будь-які інші незрозумілі дії можуть свідчити, що вміст смартфона в руках у хакерів. Зверніть увагу на несподівані звуки та вібрації (зазвичай, під час дзвінків), змінені налаштування, що не вчиняються особисто вами, тощо.

Якщо ви зіткнулися з вищезазначеним, тоді найкраще виконати скидання до заводських налаштувань або звернутися до фахівців з безпеки інформації для додаткової допомоги

Житель Тернополя намагався відправити за кордон посилки з унікальними древніми скам'янілостями, але втрутилася митниця (фото)

четвер, 25 квітень 2024, 22:44

Тернополянин спакував три посилки із десятьма древніми каменями із відбитками істот, що належать до унікальних палеонтологічних зразків. Про це йдеться у повідомленні Київської митниці, передають Патріоти України. Цінні артефакти мали прямувати до США,...

"Ми не віддаємо борг державі, а боремося за власне майбутнє", - комбриг "Холодного Яру"

четвер, 25 квітень 2024, 22:03

Проведення демобілізації до закінчення війни є поганою ідеєю. Щоб бійці могли перепочити після виснажливих боїв, потрібно проводити ротації, а для цього потрібно мобілізувати більше людей. Таку думку висловив командир 93-ї окремої механізованої бригади...