Перейшов у "наступ": Священик УГКЦ відмовився служити панахиди на могилах зі штучними квітами, люди дякують (фото)

У селі Ольшаник на Львівщині священик УГКЦ Олег Здреник очистив всю кладовище від штучних квітів. Про це розповіла мешканка Львова Наталія Кузьма в Facebook, повідомляють Патріоти України.

“Священик Олег Здреник має парафію у селі. Цілий рік він на проповідях розповідав людям про шкідливість пластику. 20 років перед храмом висів плакат про шкоду штучних квітів та вінків на гробах. Це не давало ніякого результату. Тоді батько перейшов в “наступ”. Обіцяв, що буде відправляти тільки на могилах без пластику. Третя спроба. Попросив на свій день народження подарунок – почистити кладовище від пластику. Дало результат. Прийшли активісти і половину кладовища очистили. Проблема ще залишалася. Четверта спроба. Батько зрозумів, що потрібно взяти на себе відповідальність і “зламати стару систему”. Він помолився разом з іншими почистив все кладовище від пластику”, – розповіла мешканка Львова.

За її словами, священик дуже переживав і хвилювався. “Батько назвав це “божим вітром”, що здув непотріб із трун. Ох, як це було ризиковано. Адже це особистий простір інших. Дві ночі не спав, готувався для пояснення і зайняв позицію дякувати. Дякував людям мудрість, казав, що вони – приклад для інших”, – продовжує розповідь Наталія Кузьма. Сьогодні кладовищі в Ольшанике радує очі живими квітами.

Дуже злякався? Легіонер "Шахтаря" хоче залишити Україну після обстрілів Києва

п’ятниця, 29 березень 2024, 10:58

Венесуельський нападник донецького "Шахтаря" Кевін Келсі хоче залишити український клуб, повідомляє Telegram-канал "Футбол з вертольота". За інформацією джерела, бажанням 19-річного футболіста залишити клуб є страх війни у країні, передають Патріоти Ук...

Коли буде Великдень у 2024 році і не можна робити у свято

п’ятниця, 29 березень 2024, 9:55

Великдень для українців завжди був одним із найголовніших релігійних свят у році. Це перехідне свято, тобто його дата щороку змінюється, передають Патріоти України Коли Великдень 2024 року в Україні та чи зміниться його святкування через перехід на нов...