Перехожі та поліція перекрили рух транспорту у Києві, щоб допомогти качці та її виводку (відео)

У Києві поліцейські та небайдужі кияни зупиняли рух транспорту, щоб перевести через дорогу виводок каченят з качкою. Миле відео опублікували в соціальних мережах: качка з десятком каченят переходить дорогу на Поштовій площі у супроводі киян та співробітників поліції, передають Патріоти України.

Операція з порятунку каченят

Качина родина чимчикувала до Дніпра від Київського фунікулеру. "На Поштовій площі до поліцейських підбігла жінка. Вона повідомила, що перед світлофором стоїть качка з каченятами та може піти під колеса автомобілів, бо горить червоне світло. Буде дуже шкода, якщо каченят почавлять. Поліцейські підбігли, щоб зупинити рух, але гурт людей вже взяв каченят у кільце і повів через дорогу, зупиняючи автомобілі. Вже всі разом вони перевели каченят до церкви Різдва Христового. І качка з виводком почимчикувала за будівлю храму, десь у бік Дніпра", - розповіли в поліції Подільського району.

У Київському зоопарку нам розповіли, що качка висиділа каченят десь на схилах Дніпра, можливо, поруч з фунікулером. "Зазвичай качки висиджують каченят на схилах, там, де немає хижаків. А коли малеча підростає – веде їх до річки, це зона їх годування. Дуже круто, що кияни так відреагували і допомогли виводку дістатися до води. На воді для качки та каченят більше шансів вижити. Там немає щурів, котів або собак, які можуть на них напасти. Єдині для них вороги на воді – це ворони та чайки. В природі качка ховається в очереті, але з цим в районі Києва проблема, він є лише в глибині Труханового острова", - розповів Кирило Трантін, директор Київського зоопарку.

Чоловік відмовився від мобілізації через пораду брата-військового: Стало відомо, чим це закінчилось

п’ятниця, 3 травень 2024, 14:58

У Чернівецькій області до 1 року та 10 місяців обмеження волі засудили чоловіка, який отримав повістку, проте ухилився від мобілізації. На суді він заявив, що в армію не пішов, оскільки його брат-військовий порадив уникати служби. Про це йдеться у вир...

Під виглядом прогулянок із собакою: СБУ затримала у Харкові коригувальника РФ, який шпигував за позиціями ЗСУ (фото)

п’ятниця, 3 травень 2024, 14:47

Служба безпеки України нейтралізувала діяльність ще одного російського коригувальника, що наводив російські ракети на військові об'єкти. Ним виявився житель Харкова. Для "прикриття" під час збору розвідданих він використовував собаку, якого нібито вигу...