Перелом на віки: Стало відомо, скільки українців вважають неможливим відновлення дружніх відносин з росіянами

Більше половини українців вважають, що після того, що накоїла Росія в Україні після початку широкомасштабного вторгнення 24 лютого, відновлення "дружніх відносин" з країною-агресоркою неможливе. За останній місяць кількість громадян України, які не припускають думки про нормалізацію стосунків з Росією зросло у півтори рази - до 64%, передають Патріоти України.

Близько 22% вважають, що "примирення" можливе через десятки років. Про це свідчать результати опитування, проведеного соціологічною групою "Рейтинг". За даними соціологів, наразі взагалі неможливим відновлення дружніх відносин українців з росіянами вважають 64% громадян України. Ще місяць тому такої думки притримувалися 42% українців. 22% опитаних вважають, що певна нормалізація відносин з Росією можлива не раніше, ніж за 20-30 років після завершення війни.

При цьому соціологи фіксують цілковиту одностайність з цього питання в усіх регіонах України - включно з південними та східними областями, які раніше були більш лояльними до Росії.

Також соцопитування свідчить, що Україна дійсно піднялася на боротьбу з агресором."Близько 80% респондентів тим, чи іншим способом, беруть участь у захисті країни. 45% респондентів допомагають захисту країни фінансово (у березні 2022 – 39%). Волонтерством та допомогою людям/військовим займаються 35%, беруть участь у інформаційному спротиві – 18%, працюють в критичній інфраструктурі – 13%, беруть участь в теробороні – 3%, або які військові – 3%. Чверть не мають змоги допомагати", - констатують у групі "Рейтинг".

Чемпіон світу зізнався, кого вважає одним із найсильніших українських боксерів ХХI століття

п’ятниця, 19 квітень 2024, 23:29

Чемпіон світу у першій напівсередній вазі за версією WBF Арам Фаніян (24−2, 6 КО) поділився очікуваннями від поєдинку майбутнього бою українця Сергія Дерев’янченка (14−5, 10 КО) з Воном Александром (18−10−1, 11 KO), передають Патріоти України. «Вважаю ...

"Ти шо - москаль?": Кікбоксер із РФ епічно поскаржився на українців та латишів

п’ятниця, 19 квітень 2024, 23:16

Він поскаржився на те, що у Харкові, де він жив на початку повномасштабного вторгнення армії агресорів в Україну, його ображали через мову. "Нам із дружиною було важко в Європі, де сильна русофобія, там про росіян говорять або погано, або ніяк. Усіх зм...