Перенесення Різдва та Дня святого Миколая: У ПЦУ раптом зробили крок назад

Різдво-2020

Календарна реформа в Україні, яка передбачає перехід Православної церкви на григоріанський календар, може викликати дуже негативні наслідки. Таку думку озвучив керівник пресслужби ПЦУ Євстратій Зоря на своїй сторінці у Facebook. За його словами, ризики від реформи зараз - очевидні й реальні, на відміну від користі для вірян, передають Патріоти України.

"Поспішна календарна реформа (і навіть непродумані самі лише намагання зараз прорекламували її пропозиціями "подвоєння святкування") потенційно "законсервує" у Московському патріархаті тисячі громад із мільйонами вірян і внесе сум'яття в українське православ'я на десятиліття вперед", – наголосив він.

Зазначимо, що згідно з результатами нового опитування від Соціологічної групи "Рейтинг", більшість громадян України негативно ставиться до ініціативи перенести святкування Різдва із 7 січня на 25 грудня.

Помер відомий український скульптор

п’ятниця, 3 травень 2024, 21:30

Соцмережі вибухнули скорботними дописами, в яких українці згадують яким був майстер. Зокрема, трагічну звістку підтвердили у Facebook міський голова Черкас Анатолій Бондаренко, Черкаська міська рада, а також донька митця Олеся Теліженко. Микола Теліжен...

Передвиборча програма звучить дуже спокусливо: У Байдена та Трампа з'явився несподіваний конкурент

п’ятниця, 3 травень 2024, 21:05

За законами США, президентом країни може стати американець, якому вже виповнилося 35 років. Але ж висловлювати бажання стати президентом законом не забороняється. Про свої наміри очолити Сполучені Штати заявив Броуді Кеньйон зі штату Джорджія, якому не...