Переоформили на себе нерухомість: "Біженці" з Росії організували вбивство власниці житлового комплексу в Латвії

Українські та латвійські поліцейські затримали учасників організованої злочинної групи, які викрали івбилижителькуЛатвії заради нерухомості. Про це сьогодні, 5 лютого, повідомила пресслужба Національної поліції України, передають Патріоти України.

Повідомляється, що жінка мала житловий комплекс вартістю понад чотири мільйони євро на березі моря в курортному місті Саулкрасти. Маєток складався з понад тридцяти апартаментів, паркінгів та інших об‘єктів, які вона здавала в оренду.

"Про статки потерпілої дізналися двоє громадян Російської федерації, які жили у Латвії в статусі біженців і вирішили заволодіти її майном. Для цього вони "запросили" трьох знайомих громадян України, які спеціально приїхали в Латвію для реалізації злочинного умислу.Слідчі Нацполіції встановили, що зловмисники під виглядом потенційних клієнтів виманили жінку з житлового комплексу, затягли в машину і вивезли за межі міста, де тортурами та погрозами намагалися змусити її переписати на їх користь маєток, а коли та відмовилася, вбили", - йдеться в повідомленні.

У поліції повідомили, що для розкриття злочинів була створена міжнародна слідчо-оперативна група. Росіян узяли під варту правоохоронці Латвії, а українців знайшли й затримали в Київській та Донецькій областях працівники департаменту карного розшуку та департаменту боротьби з наркозлочинністю Національної поліції України.

У затриманих українців вилучено автомати, 600 набоїв, два кілограми тротилу й детонатори. "Крім того, українські поліцейські встановили "чорного нотаріуса", який підробив документи на право власності маєтку вбитої, щоб переоформити його на зловмисників", - додали в поліції.

Чотирьом фігурантам з України оголошено у викрадення людини, умисному вбивстві за попередньою змовою, шахрайстві, вчиненому в особливо великих розмірах організованою групою і підроблення офіційного документа нотаріусом за попередньою змовою групою осіб.

Росіян судитимуть в Латвії за аналогічними статтями латвійського Кримінального Кодексу. Фігурантам загрожує від десяти років до довічного позбавлення волі.

Мобілізація громадян від 50 років буде чи ні? Нардеп пояснив нюанси

четвер, 26 вересень 2024, 23:55

Директива Командування Сухопутних сил дозволяє мобілізовувати чоловіків 50-60 років винятково за окремим мобілізаційним розпорядженням. Це підтвердив народний депутат, член комітету з нацбезпеки й оборони Верховної Ради Федір Веніславський у коментарі ...

Поки інші ледь зводять кінці з кінцями: Зарплати чиновників в Україні перевищили 55 тис. грн - хто отримує найбільше

четвер, 26 вересень 2024, 22:25

У серпні 2024 року середня зарплата в держустановах зросла на 44,6% і перевищила 55 тисяч гривень, причому керівники стратегічних установ, таких як НКРЕКП (Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг)...