Перевірте, чи не робите й ви так: ТОП-3 шкідливих звичок у харчуванні СРСР, які досі приносять шкоду

Часи СРСР досі нагадують про себе старими будинками на вулицях міст, речами, які лежать десь на останній полиці шафи на балконі, і нереально смачною їжею, яку вміє готувати за особливими рецептами лише бабуся. Але найбільше цей період відображається у наших звичках, які передавались з покоління в покоління. Вони можуть бути незрозумілими сучасності і навіть парадоксальними, зазначають Патріоти України.

Вживання якісного білка у малій кількості

У шкільних їдальнях часів СРСР єдиними м'ясними стравами були різні котлетки та біфштекси, які на більшу половину складаються з хліба, а також моркви та цибулі. Усе це через дефіцит на якісне м'ясо, а також рибу, морепродукти та молочні продукти. Таке харчування дало своє відображення на фігурі населення – великий живіт, але досить худі руки та ноги.

Вживання харчових концентратів та консервів у великій кількості

Сюди можна віднести різноманітні бульйонні кубики. Також каші швидкого приготування, пюре, супи. Це спочатку була армійська звичка, яку потім перейняло і населення. Особливо популярними були гороховий суп в брикетах, а також "Харчо". Їх в той час у магазинах було дуже багато і це відображали навіть в радянських фільмах. Сучасні дієтологи вважають таку їжу надзвичайно шкідливою і рекомендують відмовитись від неї взагалі.

Пити мало води

Якщо зараз вода – це один з ключових пунктів здорового харчування, то в часи СРСР про це навіть не йшлося. Звичайної чистої води тоді пили досить мало. Замість неї чай та різноманітні солодкі напої у великій кількості.

Назад у 1930-ті? У Росії запропонували повернути трудові табори

четвер, 2 травень 2024, 9:54

епутатка законодавчих зборів Томської області РФ Катерина Собканюк виступила із пропозицією повернути в Росії трудові табори. Вона вважає, що це може вирішити проблему нестачі робітників. . Зокрема, йдеться про ситуацію на будівництвах. Залучати до ро...

Під бронь не підпадає: Дмитро Коляденко розповів, чи готовий вступити до лав ЗСУ

четвер, 2 травень 2024, 9:39

Відомий український шоумен і співак Дмитро Коляденко зізнався, чи піде він служити, якщо йому прийде повістка. Під час телемарафону Єдині новини Дмитро Коляденко зізнався, що перебуває на військовому обліку. Він підкреслив, що якщо отримає повістку, то...