Перевірте, перш ніж їсти: В Україну завезли турецькі фісташки зі смертельно небезпечними токсинами

У фісташках, які завезли з Туреччини до України, виявили афлатоксини, які смертельно небезпечні для здоров'я людей. Виробником смажених фісташок у шкаралупі виявилася компанія Alagozler Gida Paz. San. Ve Tic Ith Ihr Turz. Ltd. Sti. Одержувачем товару стало ТОВ "ОКЕАН КОМПАНІТРІВ", зареєстроване за адресою: місто Київ, вулиця Миру, 3. Про це повідомляє прес-служба Головного управління Держспоживслужби у Львівській області, інформують Патріоти України.

"До Головного управління Держспоживслужби у Львівській області надійшло інформаційне повідомлення Системи швидкого реагування харчових продуктів та кормів (RASFF) від 23 грудня 2021 року № 2021.7114 щодо виявлення афлатоксинів (В1 = 15,7. Загальна кількість = 19,9 мкг/кг...)", – йдеться у повідомленні.

У відомстві закликали, щоб у разі виявлення цієї продукції негайно повідомляли про це. Телефон: (032) 2526929, або ж можна звернутися до територіальних управлінь.

Афлатоксини – органічні сполуки, смертельно небезпечні мікотоксини, які відносяться до класу полікетидів. Афлатоксини найчастіше містяться в сухофруктах та горіхах. Найнебезпечнішим і найпоширенішим є афлатоксин B1, який і виявили в турецьких фісташках.

Мовний омбудсмен Кремінь розповів, у скількох школах України досі вивчають російську як окремий предмет

середа, 1 травень 2024, 23:32

Мовний омбудсмен Тарас Кремінь опублікував звіт за 2023 рік щодо дотримання мовного закону у різних сферах діяльності. Згідно з ним, в Україні залишилося три школи, в яких російську мову викладають як окремий предмет. Водночас 20% дошкільнят не розумію...

Показав чудовий результат: Український військовий став чемпіоном Європи з гирьового спорту

середа, 1 травень 2024, 22:56

Старший лейтенант і учасник збірної України з гирьового спорту Олексій Остапчук став чемпіоном Європи в командній естафеті з класичного поштовху гирі. Про це на своїй сторінці у Фейсбук повідомляє 115 окрема бригада Сил територіальної оборони ЗСУ, де с...