Перевірте себе! Лікарі назвали несподівану причину, чому падає зір

Зір може втрачати гостроту і ставати розпливчастим поступово, тому довго не викликати хвилювання у людини, а може почати різко падати. Названо основні причини виникнення проблем з очима, зазначають Патріоти України.

У сучасному світі, коли людина більшість часу проводить за комп'ютером, не випускає з рук смартфона або планшета, люди нерідко скаржаться на зниження гостроти зору. Людині стає складніше фокусувати зір, контури предметів розмиваються, змінюється сприйняття кольору, може відчуватися сухість очей і навіть головні болі.

Подібні симптоми виникають у випадку, якщо очі одержують тривалі та надмірні навантаження. Людське око має більшу частину часу дивитися в далечінь, робота і розваги в гаджетах призводять до сильного перенапруги очних м'язів, погіршують рефракцію і, як наслідок, зір значно погіршується. Перша допомога у разі порушення гостроти зору – відпочинок!

Сховайте подалі всі девайси, відмовтеся від читання книг та перегляду телевізора. Вирушайте на вулицю та довго гуляйте на свіжому повітрі. Після повноцінного відпочинку чіткий зір повернеться.Складіть графік роботи за комп'ютером та відпочинку. Візьміть собі за правило - щогодини після 45 хвилин роботи, читання або перегляду фільмів на екрані гаджета ви повинні відпочивати 15 хвилин.

Важливо! У разі виникнення будь-яких проблем із гостротою зору необхідно відвідати офтальмолога. Тільки досвідчений лікар може визначити причини погіршення роботи зорового органу та призначити адекватну терапію.

Титулований український плавець розповів, чому у ТЦК відмовились брати його в армію

середа, 24 квітень 2024, 21:41

Відомий український плавець, який нині працює в Європі, Олег Лісогор пригадав, як на початку повномасштабного вторгнення вирішив піти в армію, передають Патріоти України. «Перші пару тижнів в мене були свої клопоти у Броварах. Потім пішов до ТЦК. Я ж і...

Військовозобов'язані не зможуть отримати паспорти за кордоном, але є винятки (список)

середа, 24 квітень 2024, 21:30

Деякі громадяни призовного віку, попри нову урядову заборону, зможуть отримати закордонні паспорти за межами України. Передбачена низка винятків. Про це йдеться у постанові уряду від 23 квітня, передають Патріоти України. Відповідно до документа, отрим...