Перевірте список! Ось так наші пращури називали позашлюбних дітей - перелік українських прізвищ

Серед великої кількості українських прізвищ існують і такі, які наші предки давали позашлюбним дітям, передають Патріоти України.

Цікаво, що наші предки з особливою увагою підходили до створення родових імен для незаконнонароджених дітей. Ім'я під час хрещення малюкові давали за святцями, а ось по-батькові він отримував від свого хрещеного батька.

Найчастіше позашлюбним дітям давали такі прізвища: Кривдюк, Кривтюк чи Покровтюк. Однак вони не збереглися до сьогодні. Якщо батько визнавав дитину, то вона могла змінити своє прізвище на його родове ім'я.

Також інколи вийняток із правил робили для новонародженому в тому разі, коли батько дівчини, яка народила немовля, давав згоду на передавання онукові чи онучці його прізвища.

Часто родові імена давали за іменем матері. Так утворилися: Катренко, Настенко, Маруняк, Марусяк, Марунчак, Маріяш, Маланчук, Маланюк, Фещин, Паращук, Олянчин, Катеринюк, Гануляк, Мотренко та інші.

Бувало й таке, що дитині давали скорочене ім'я чоловіка, якого вважали її батьком. Наприклад, якщо чоловік був Четвертинський, то дитина ставала Вертинський. Якщо Калитовський, то дитині давали родове ім'я Литовський тощо.

На Одещині чоловік прямо в ЦТК скаоічив себе пожежною сокирою, аби уникнути мобілізації. Подробиці

субота, 27 липень 2024, 6:00

25 липня у Білгород-Дністровському ТЦК та СП чоловік, якого туди доставили, завдав собі каліцтва, щоб уникнути проходження військово-лікувальної комісії. Потерпілого негайно госпіталізували. Про цю надзвичайну подію повідомили місцеві Telegram-канали,...

Підношення Осірісу: Унікальні артефакти з золота і та інші важливі речі: Археологи знайшли скарби єгиптян VII - VI ст. до н.е.

субота, 27 липень 2024, 0:30

Археологи виявили 63 давньоєгипетські гробниці у провінції Дум’ят, яка колись була центром торгівлі. Досліджуючи поховання, вчені натрапили на численні артефакти, зокрема золоті прикраси та поховальні приношення, передають Патріоти України. Як пише Her...